Pět gólů proti Spartě? To už je divné, směje se kat Pražanů Blomstrand

Foto: Marek Švamberg, hcplzen.cz

1. listopadu 2021, 9:37

Matěj Vybíral

Spartu sestřelil podruhé během dvanácti dnů! Švédský útočník Ludwig Blomstrand nejprve Pražanům nasázel hattrick, v nedělním zápase pak pomohl k dalšímu plzeňskému obratu dvěma góly. Škoda na vlastním ledě znovu porazila Spartu, tentokrát 6:3, a prohloubila krizi hostů, kteří prohráli už pošesté v řadě.

V první třetině přitom byla Sparta nebezpečná a šla do vedení 2:1. Jenže Škoda čtyřmi góly v řadě skóre otočila. Dvakrát se trefil právě Ludwig Blomstrand. „Zrovna se mi daří a do sítě mi padá skoro všechno,“ raduje se.

Při prvním gólu mu přálo i štěstí. „Gólman proti mně gólman vyjel, a tak jsem obkroužil branku a díky šťastnému odrazu zasunul puk do sítě. Při obou gólech jsem čekal, co mi dovolí soupeř. A dostal jsem hodně prostoru,“ říká švédský křídelník.

Ten tak Pražany popravil i podruhé za dvanáct dní. „Pět gólů proti Spartě? To už je divné,“ usmívá se Blomstrand. Oba duely proti tradičnímu rivalovi si užil. „Zápasy byly intenzivní, vždy padlo devět gólů. Navíc jsme hráli před skvělou atmosférou,“ šťastně hodnotí. Na nedělní duel 20. kola přišlo přes 4500 fanoušků.

Osmadvacetiletý útočník má skvělou formu. V posledních devíti duelech nasázel devět gólů a přidal šest asistencí. „Hokej je zábava. Když vjedu na led, mám dobrý pocit. V Plzni se mi líbí a tým je skvělý,“ pochvaluje si.

Blomstrandovi výborně funguje spolupráce v útočné formaci s krajanem Gustafem Thorellem a Michalem Bulířem. „Gustafa znám jako soupeře už ze Švédska. Sedí mu hra s pukem, rád tvoří hru. Bulda je výtečný hráč, ne nadarmo hrál KHL. Umí toho strašně moc. Protihráč nikdy neví, co od něj čekat,“ vyzdvihuje své spoluhráče.

Základ jejich úspěchu leží už v přípravě na zápasy. „Na trénincích spolu hodně diskutujeme, kam si najíždět. V utkáních se to projevuje,“ myslí si rodák z Uppsaly.

Komunikačně si zatím vystačí s angličtinou. „Ale s Michalem se navzájem trochu učíme jazyk. Už jsem do něj dostal pár švédských slovíček, já už taky umím pár českých slov a frází,“ dodává Blomstrand s úsměvem.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz