Petice jen za hru pět na pět? Byl bych první, kdo ji podepíše, směje se Petr

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

4. března 2019, 11:05

Adam Bagar

Když hradecký trenér Tomáš Martinec po porážce 2:3 v nájezdech na vítkovickém ledě uvedl, že svůj tým připravoval na výbornou vítkovickou přesilovku, Jakub Petr se pousmál a nahodil nevěřícný výraz.

Kouč ostravského týmu dobře věděl, že právě v početní výhodě mohli jeho svěřenci střetnutí zlomit. „Těch zápasů je spousta, kdy to máme na své straně... Zase jsme vedli 2:1, dostaneme přesilovku, ale neumíme s ní prostě naložit,“ nekličkuje Jakub Petr.

Vítkovice hrály dokonce 64 sekund pět na tři, ale gól nedaly. Jak se využívají přesilové hry, jim ukázal Mountfield. „Nešlo přitom o nějaký zámek, ale byla tam pohotovost. Rychlá střela bez přípravy od Pavlíka a Patrik nemohl reagovat,“ popisuje úvodní trefu.

Lídr dal v přesilovce 50 gólů, Vítkovice 30 »

„Tohle přesně dělá rozdíl mezi námi a týmy jako je Hradec Králové, které s tím umějí v pravou chvíli dobře naložit. Asi se budu opakovat, ale my mít lepší přesilovku, tak se v téhle době pohybujeme úplně v jiných vodách,“ uvědomuje si šéf vítkovické střídačky.

Jeho slova potvrzují i čísla. Z týmů z horní poloviny tabulky mají Vítkovice nejmenší procento úspěšnosti využití přesilových her – 14,02. Celkově jim patří až jedenáctá příčka. Hůř na tom je pouze trio z chvostu tabulky. Karlovy Vary, Chomutov a Pardubice.

Tabulka úspěšnosti využití přesilových her »

„Jsem teď ve fázi, že bych sepsal petici, ať se hraje hokej jenom pět na pět. Pokud by taková petice existovala, byl bych první, kdo ji podepíše,“ říká s nadsázkou a úsměvem na tváři Petr, který pořád věří, že vítkovická hra v početní výhodě půjde nahoru.

Spasitel Stránský: Od výhry se můžeme odpíchnout

„Je to věc, která nás trápí. Všichni víme z loňského play off, že tam přesilovky hodně rozhodují. Ale jsem přesvědčený, že je do konce dubna ještě zlepšíme,“ hlásí pětačtyřicetiletý kouč po vydřené a důležité výhře 3:2 po nájezdech nad Hradcem Králové.

Čeká nás drama! Tabulka TELH po 50. kole »

Ostravané jsou dvě kola před koncem základní části sedmí, ale ještě se porvou o šestku, na níž ztrácejí dva body. „Je to jen o tom, jestli budeme mít volno, nebo do toho půjdeme rovnou. Každopádně věřím, že nás čeká ještě hodně týdnů hokeje,“ uzavírá.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz