Pivko se vrací do Pardubic, Trvaj posílí Olomouc. Výborný s Brošem zůstávají v Mladé Boleslavi

Foto: hc-kometa.cz

2. května 2014, 13:40

hokej.cz ČTK

Útočník Libor Pivko (na snímku) se vrací do Pardubic, kde naposledy působil v sezoně 2010-11. Právě v dresu Východočechů získal čtyřiatřicetiletý forvard před čtyřmi lety svůj jediný titul v extralize. Aktivní jsou na přestupovém trhu i oba nováčci. V dresu Mladé Boleslavi budou i v příští sezoně hrát zkušení útočníci David Výborný a Michal Broš, kteří pomohli týmu k návratu do extraligy. Olomouc pak získala zajímavou posilu do brankoviště, Tomáše Vošvrdu doplní zkušený čtyřicetiletý brankář Jiří Trvaj, který letos došel s brněnskou Kometou až do finále.

Novými posilami Mladé Boleslavi se stali také útočník Tomáš Hyka a obránci Milan Hruška a Jiří Kučný. V týmu zůstávají brankáři Michal Valent, který podepsal novou smlouvu, a Roman Will, na něhož vedení uplatnilo opci.

Libor Pivko opouští brněnskou Kometu, vrací se do Pardubic

"Moc se těším. Vracím se tam, kde mám rodinu, a jsem velmi rád, že mohu být zpátky. V Pardubicích jsem zažil nejkrásnější časy v hokejovém životě, posbíral jsem tady kromě zlata i stříbro a bronz. Tady v kabině je vždy správná zdravá parta. Věřím, že ji vytvoříme znova a dotáhneme to co nejvýše," uvedl Libor Pivko pro klubový web.

Opavský odchovanec hrál v minulosti extraligu právě za Opavu, Havířov a Zlín, s nímž získal další bronz. Uplynulou sezonu strávil v Kometě Brno, kde si nepříjemně poranil koleno, ale do sestavy se stihl ještě vrátit a zahrál si i neúspěšné finále proti Zlínu. V sezoně si v 24 zápasech připsal 13 bodů (6+7).

"Hodně si od Libora do nové sezony slibujeme, v play off podával výborné výkony, ty nám dávají garanci, že jsme udělali dobrý krok. Jak dlouhá bude vzájemná spolupráce, bude záležet také na Liborovi," uvedl na adresu juniorského mistra světa z roku 2000 sportovní manažer klubu Dušan Salfický.

V Pardubicích dosud Pivko odehrál 232 extraligových utkání, v nich vstřelil 62 branek a přidal 73 nahrávek. Ročník 2010/11 v Pardubicích zahájil a následně za něj obdržel i bronzovou medaili, přestože ho dohrával v ruském Nižněkamsku. KHL hrál posléze i za Dinamo Minsk. Na kontě má rovněž jeden start v NHL za Nashville ze sezony 2003/04.

Žádné další velké změny v Pardubicích neplánují. "Libor Pivko je poslední velkou rybou v předzávodním období. Určitě mohou nastat změny, ale v tuto chvíli nepracujeme na žádných větších přestupech," uvedl Salfický.

Výborný s Brošem zůstávají v Mladé Boleslavi, vrací se Tomáš Hyka

Aktivní je také Mladá Boleslav, která si udržela dvě zkušené posily, které s klubem prodloužily smlouvu. Osmatřicetiletý Michal Broš loni po odchodu ze Sparty posílil bruslařský klub s cílem vrátit ji mezi elitu. O rok starší David Výborný, pětinásobný světový šampion, přišel do klubu rovněž ze Sparty, ale už v roce 2011 a zažil s ním předloňský sestup.

Novými posilami se podle webu Bruslařského klubu stali útočník Tomáš Hyka a obránci Milan Hruška a Jiří Kučný. V týmu zůstávají brankáři Michal Valent, který podepsal novou smlouvu, a Roman Will, na něhož vedení uplatnilo opci.

Jednadvacetiletý Hyka je odchovancem Mladé Boleslavi, do které se vrací po třech letech. Po dvouletém působení v zámořské juniorské soutěži QMJHL strávil uplynulý ročník ve Švédsku, kde nastupoval za Färjestad a na konci sezony hostoval ve druhé lize ve Västeras.

Devětadvacetiletý Hruška hraje českou extraligu od roku 2012, kdy posílil Brno. Letos v lednu odešel z Komety do Vítkovic. O rok starší Kučný hrál v extralize za Vsetín, Třinec, Zlín, Spartu, Slavii a naposledy Chomutov. Uplynulou sezonu dokončil v týmu Berouna v první lize.

Nováček z Olomouce získal zkušeného gólmana Jiřího Trvaje

Vedení Olomouce získalo zajímavou brankářskou posilu, po odchodu Tomáše Halásze angažovalo zkušeného čtyřicetiletého gólmana Jiřího Trvaje, jenž naposledy působil v brněnské Kometě. Smlouvu s hanáckým klubem podepíše v následujících dnech.

"Jsme rádi, že se nám Jirku Trvaje do našeho týmu podařilo dotáhnout. Je to hráč, který má obrovské zkušenosti z extraligy. Myslím, že poté, co odešel Tomáš Halász, vytvoří Jirka s Tomášem Vošvrdou vynikající brankářskou dvojici,“" říká na klubovém webu olomoucký generální manažer Erik Fürst.

"Jsem moc rád, že budu ve dvojici s tak zkušeným borcem, který mi toho může hodně předat, a pomoc mi tím tak v dalším rozvoji. Známe se z Ostravy, je to i super kluk do kabiny. Jsem moc rád, že se jeho příchod dotáhl do zdárného konce. Věřím, že společnými silami budeme pomáhat týmu k dobrým výsledkům," pochvaluje si Trvajovu přítomnost Tomáš Vošvrda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz