Plzeň padla i pod novými trenéry. Hrabík: Věřím, že jsme na správné cestě

Foto: hcplzen.cz

24. září 2022, 9:04

Jakub Štěrba

Ani ve třetím zápase nezískala Škoda Plzeň první body, nadále se tak krčí na samotném chvostu tabulky. Pardubicím na domácím ledě podlehla 1:4, indiáni naplno začali hrát až od poslední třetiny, kde soupeře vysoko přestříleli. Jediným úspěšným střelcem plzeňského mužstva byl Kryštof Hrabík.

Pardubice do utkání vstoupily aktivně, v první třetině byly lepší, Škoda v první periodě vystřelila pouze jednou. Dynamo poslal do vedení šťastně Tomáš Zohorna.

„Řekl bych, že jsme měli od zápasu velké očekávání. Přišli noví trenéři, navíc dorazilo i hodně fanoušků. Tým je mladý, možná jsme byli v první třetině hodně přemotivovaní. Co jsme chtěli hrát, tak jsme vůbec nedodržovali. O přestávce bylo potřeba si něco vysvětlit, padla nějaká slova a myslím, že od druhé třetiny jsme se již zvedli,“ říká Hrabík.

Nicméně i v prostředním dějství skórovali pouze hosté. Nejprve hostující vedení zdvojnásobil Ondřej Vála, poté Pavláta překonal opět Zohorna, který si na brankovišti našel odražený kotouč a bekhendem ho doklepl do sítě.

„Tým je mladý, možná jsme byli v první třetině hodně přemotivovaní.“

Avšak Plzeňané se ve třetí části nechtěli vzdát. Domácím pomohly i přesilové hry, jednu se jim povedlo využít.

„Můj gól ve třetí třetině bylo přesně to, co jsme potřebovali. Jestli je něco, co si vzít z dnešního utkání, tak výkon v přesilovkách. Ty vypadaly slušně. Zítra se tu sejdeme a podíváme se na video. Před námi je nadále spousta práce,“ mrzí plzeňského útočníka.

Petru Kořínkovi tak premiéra u plzeňského A týmu pořádně zhořkla.

„Přišla samozřejmě nová energie do týmu, pár věcí, co se týče systému, se změnilo, ale ve finále, na ledě jsme my hráči. Trenéři nám můžou pomoci, říct co a jak, ale poté je to na nás, zdali to budeme plnit či ne. Snaží se nás hlavně motivovat,“ dodává forvard Škodovky.

„Před námi je nadále spousta práce.“

Na utkání si našlo cestu 4390 diváků. Několikrát za zápas skandovali: "Bojujte za Plzeň!"

„V první řadě bych chtěl fanouškům poděkovat, že přišli v takovém množství. Je to obrovská podpora, vnímáme je, hraje se úplně jinak, když jich tu je tolik. Chceme ty zápasy urvat už jen kvůli nim. Když budeme pokračovat tak, jak jsme odehráli posledních deset minut, tak věřím, že jsme na správné cestě,“ dodává na závěr Hrabík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz