Plzeň posiluje zadní řady, na měsíc získala z Hradce Petera Frühaufa

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

26. října 2016, 10:54

Adam Bagar

Ačkoli zažehnali krizi a z posledních dvou zápasů s Oceláři a Mountfieldem vytěžili plný počet šesti bodů, hlásí další novou tvář v týmu! Hokejisty Plzně posílí slovenský bek Peter Frühauf, jenž na západ Čech přichází na měsíční hostování z Hradce Králové. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Čtyřiatřicetiletý slovenský zadák působí na českých kluzištích už od sezony 2012-13, kdy se po angažmá ve Slovanu Bratislava domluvil na spolupráci s Mountfieldem. První rok na jihu Čech v Českých Budějovicích, další tři ročníky už na východě Čech v Hradci Králové, který je stále jeho zaměstnavatelem, ačkoli v probíhající sezoně nesehrál jediné extraligové utkání.

Peter Frühauf v letošním ročníku nastupuje zatím jenom na farmě v Litoměřicích. „Jedná se však o důrazného obránce, který umí podpořit také ofenzivu. Hraje v Česku poměrně dlouho, takže zná místní hokej a měl by nám pomoc zvýšit konkurenci v obranných řadách,“ sděluje sportovní manažer Tomáš Vlasák na adresu slovenského beka, který dřív hrál také za Třinec.

"Peter Frühauf je důrazný obránce, který umí podpořit také ofenzivu."

Frühauf se tak představí už ve čtvrtém extraligovém městě. Dosud mezi českou elitou sehrál 173 zápasů a nasbíral v nich na beka velmi slušných 64 bodů za 18 branek a 46 nahrávek. A jak si vedl v letošním ročníku WSM Ligy? Za Stadion nastoupil ke třinácti zápasům, vstřelil čtyři branky a při jedné trefě asistoval. Suma sumárum do statistik zapsal dalších pět bodíků.

Teď se vrací do extraligy, zatím pouze v rámci měsíčního hostování, které však může být po dohodě obou klubů prodlouženo. „Vše bude záležet na tom, jak se dohodneme s hradeckým vedením. Jestli o něj budou stát a jaká bude případně situace,“ říká Vlasák s tím, že Frühauf nebude moci zasáhnout do vzájemného utkání 21. kola Tipsport extraligy na hradecké půdě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz