Plzeň přejela Bruslaře, Mountfield uspěl ve Zlíně. Sparta doma selhala

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Mikulášská Tipsport extraliga nabídla tři souboje dohrávaných či předehrávaných duelů. Vedoucí Plzeň potvrdila vynikající formu, válec Západočechů přejel i Bruslaře z Mladé Boleslavi a za zády nechal už dvanáct duelů, které znamenaly bodové zisky. Na domácím ledě naopak neuspěl Zlín, který po osmi domácích vítězstvích nad Mountfieldem tentokrát zapsal porážku 2:3 v prodloužení. Před svým publikem selhala i Sparta, všechny body jí sebraly Vítkovice.

Jízda Škody nekončí! Odnesli to i Bruslaři

Vedoucí Plzeň dál funí naplno základní části Tipsport extraligy. Hookejisté Škody narazili v dohrávce 19. kola na Mladou Boleslav a proti Bruslařům začali od podlahy. Během úvodních sedmi minut se dvakrát střelecky prosadil Milan Gulaš, načež v klecii hostů nahradil Růžička střídajícího Maxwella. Bruslařům chyběl nemocný Jakub Klepiš, hrát nemohli potrestaný Jiří Říha ani Vojtěch Němec, který zmíněné kolo absolvoval s Kometou.

Středočeši se pokoušeli špatný start napravit, měli větší střeleckou aktivitu ale bitvě vládli domácí. Ve 21. minutě přidal třetí branku David Stach, pak sice snížil Jakub Orsava, jenže 34 vteřin před druhou sirénou dal Západočechům klid další trefou Miroslav Indrák. Lídři soutěže si zápas pohlídali a slaví třetí výhru za sebou. Na domácím ledě dosud Plzeň v této sezoně neabsolvovala zápas, v němž by vyšla bodově naprázdno. Výkony Bruslařů naopak kolísají, z posledních čtyř klání vyhráli jediné.

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): "Výsledek dobrý, výkon už povedený nebyl. Máme nahráno hodně bodů a možná i kvůli tomu koncentrace některých jedinců nebyla dobrá. Měli jsme spoustu okýnek v obraně, mě to jako bývalého obránce netěší vůbec. Byla tam spousta nepřesností s pukem a chyb v rozehrávce. Milan Gulaš utkání nedohrál, ale nemělo by to být nic vážného."

Viktor Ujčík (asistent trenéra Mladé Boleslavi): "Utkání ovlivnil laciný první gól, poté jsme propadli v útočném pásmu, kde jsme situaci špatně vyhodnotili, přestože jsme se na to připravovali. Plzeň má v tomhle velice šikovné hráče. Myslím si, že ve většině věcí jsme domácí přehrávali, ale bohužel jsme prohráli 1:4. Takovou porážku ale bereme, musím klukům poděkovat za předvedený výkon. Hráli jsme dobře, ale bohužel jsme neproměňovali šance, naopak Plzeň byla produktivní."

HC ŠKODA PLZEŇ – BK MLADÁ BOLESLAV 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Gulaš (Schleiss), 7. Gulaš (Schleiss, Moravčík), 21. Stach (Indrák, Kracík), 40. Indrák (Mertl, Gulaš) – 26. Orsava (P. Holík, Lenc)
Rozhodčí: Mrkva, Šír – Kajínek, Špůr.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 26:37.
Diváci: 3939.
Nejlepší hráči: Milan Gulaš – Jakub Orsava.
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – Jones, J. Kindl, Kaňák, Moravčík, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – Gulaš, Mertl, Schleiss – Indrák, Kracík, Stach – M. Chalupa, Kratěna, Straka – Hollweg, Preisinger, D. Kindl. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Vlasák a Jiří Hanzlík.
BK Mladá Boleslav: Maxwell (10. J. Růžička) – Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Knot, Kotvan, Hrdinka – Orsava, Holík, M. Procházka – Pabiška, P. Musil, Lenc – T. Knotek, Šafránek, Pacovský – Kousal, Najman, Volf. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Mountfield zabral, na výhru ve Zlíně už nečeká

Byl to pro ně neoblíbený soupeř, Berani ze Zlína to na hokejisty Mountfieldu doma uměli. Vyhráli osm předchozích vzájemných bitev, Východočeši se na Zimním stadionu Luďka Čajky radovali naposledy v březnu 2016. Teď už to neplatí. Svěřenci trenérů Sýkory, Hynka a Martince zlínskou šňůru ukončili, v náročném duelu předehrávky 34. kola slaví těsný triumf. Ale až po prodloužení.

Lépe zahájili domácí, už ve třetí minutě otevřel skóre Antonín Honejsek. Jenže brzy odpověděl Martin Látal a ve 24. minutě poslal hosty do vedení aktuálně hodně produktivní Rudolf Červený. Utkání kralovali oba gólmani Libor Kašík s Patrikem Rybárem. Lídr Mountfieldu v závěru třetí třetiny odolával, ale při hře bez gólmana se domácí prosadili – v čase 59:50 poslal zápas do prodloužení David Šťastný. Ovšem to se hrálo pouhých 33 vteřin. Do tyče nejprve pálil domácí Ondřej Veselý, z následného brejku rozhodl o výsledku hostující Martin Látal. Hráči Hradce Králové si tedy připsali další cenný zisk. Po porážkách v Liberci a Pardubicích venku zabrali, Zlín z posledních šesti klání podruhé padl.

Martin Hamrlík (asistent trenéra Zlína): "Ve druhé třetině soupeř potvrdil, že je i bez Bednáře kvalitním mužstvem. Zmáčkl nás. Měli jsme štěstí, že to bylo jenom o gól, jinak bychom už asi těžko dotahovali. Ve třetí části nás Hradec naštěstí dostal do hry tím, že byl vylučovaný, bod bereme. Děkujeme těm dvěma tisícovkám věrných, kteří dnes přišli. Na druhou stranu jsme v nervu z toho, že Honejsek skončil v nemocnici a Matějíček si přivodil dlouhodobé zranění kolena"

Pavel Hynek (asistent trenéra Mountfieldu HK): "Jeli jsme do Zlína s výzvou prolomit dlouhou sérii proher. Rychle jsme ale inkasovali a prohrávali. Pak jsme však dokázali odpovědět, přidali jsme ve druhé třetině na tempu a stav jsme otočili. Bohužel jsme nedokázali odskočit do většího vedení, domácí se následně i díky naší nedisciplinovanosti dostali do hry a získali bod."

AUKRO BERANI ZLÍN – MOUNTFIELD HK 2:3 po prodloužení (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Honejsek (Okál), 60. D. Šťastný (Freibergs, Roberts Bukarts – 7. Látal (Gregorc), 24. Červený (Koukal, Cingel), 61. Látal (Džerinš)
Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Ganger, Tošenovjan.
Vyloučení: 1:5, navíc Koukal (Mountfield HK) na 10 minut..
Využití: 0:1.:
Střely na branku: 35:28.
Diváci: 2244.
Nejlepší hráči: Ralfs Freibergs – Martin Látal.
Aukro Berani Zlín: Kašík – Matějíček, Freibergs, Valenta, Řezníček, Petran, Žižka, Gazda – Okál, Honejsek, Roberts Bukarts – Kubiš, Fořt, Veselý – D. Šťastný, Fryšara, Ondráček – Klhůfek, Sedláček, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Mountfield HK: Rybár – Vydarený, Pláněk, Gregorc, Cibulskis, Graňák, Zámorský, F. Pavlík – Berger, Dragoun, Köhler – Kukumberg, Džerinš, Látal – Červený, Koukal, Cingel – Miškář, Tuominen, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Vítkovice na Spartu umí, porazily ji pošesté v řadě

Hokejisté Vítkovic vědí, co platí na pražskou Spartu. Soupeře zdolali v pěti předchozích zápasech a úspěšní byli také v dohrávce 16. kola. Hosté přijeli do hlavního města se třemi výhrami v zádech, navíc Patrik Bartošák držel 42 minut čisté konto. Šňůru prodloužil o necelých dvacet minut, kdy ho překonal Jaroslav Hlinka, ovšem už předtím se trefil hostující Jakub Lev. Ve druhém dějství přidali další góly Lukáš Kucsera s Patrikem Zdráhalem, v polovině duelu snížil Miroslav Forman.

Sparta se pak pokoušela vyrovnat, nicméně defenziva Vítkovic odolávala. V brance domácích se poprvé představil Petr Kváča, chyběli naopak Richard Jarůšek (hrál už 16. kolo za Mountfield) s Lukášem Pechem. Vítkovičtí nemohli nasadit Milana Bartoviče, na marodce mají další čtyři hráče. Přesto byli úspěšní,. Spartu zdolali i pošesté za sebou, protivníka znovu vyzvou v pátek – tentokrát na svém ledě.

Jakub Petr (trenér Vítkovic): "Kolega Pavel Trnka nazval utkání rybníkovým hokejem. Mělo to znaky úterního zápasu, extraligová kvalita tam z obou stran po většinu času chyběla. V úvodní třetině jsem měl pocit, že naše mužstvo nepředvádělo to, co by mělo. Ve druhé části jsme šli do vedení, v závěru se dostala Sparta do tlaku, ale třetí třetiny v posledních kolech zvládáme. Je tam zodpovědná a týmová práce. Ale pořád to není herně takové, jak si představujeme. S maximální pokorou bereme tři body, vyhrát na Spartě vždycky potěší."

Jaroslav Nedvěd (trenér Sparty Praha): "Byl to dost rozháraný zápas se spoustou zbytečných vyloučeních. V každé třetině jsme měli krátký výpadek, kdy nás soupeř potrestal. Přestože jsme nesložili zbraně a v závěru se dostali do nějakého tlaku, tak jsme nedokázali vyrovnat jako třeba s Jihlavou. Neměli jsme to štěstí a jsme bez bodu. Pro brankáře Petra Kváču jsme se rozhodli, aby do mančaftu přišel nějaký čerstvý vítr. Zůstává tady na další tři utkání, ale kdo půjde do branky ve Vítkovicích, se rozhodne až v pátek."

HC SPARTA PRAHA – HC VÍTKOVICE RIDERA 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. J. Hlinka (Reichenberg, Forman), 32. Forman (Reichenberg, Z. Michálek) – 14. Lev (Baranka, Sloboda), 23. Kucsera (Hrbas), 30. P. Zdráhal (Lev), 58. Hudeček (Olesz)
Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Brejcha, Jelínek.
Vyloučení: 7:7.
Využití: 2:1.
Oslabení: 0:1.
Střely na branky: 40:32.
Diváci: 5432.
Nejlepší hráči: Miroslav Forman – Jakub Lev.
HC Sparta Praha: Kváča – Kalina, Z. Michálek, T. Dvořák, Nedomlel, Švrček, T. Pavelka, M. Jandus – Říčka, Vrána, Kudrna – Smejkal, Černoch, Uher – Reichenberg, J. Hlinka, Forman – Kumstát, Pšenička, Dvořáček. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok – Hudeček, Lev, Olesz – Sztuc, Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Š. Stránský, Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Tabulka Tipsport extraligy 

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Škoda Plzeň 28 16 5 5 2 102:58 63
2. Mountfield HK 30 14 6 3 7 79:54 57
3 HC Oceláři Třinec 29 14 3 3 9 81:71 51
4. HC VÍTKOVICE RIDERA 29 14 2 4 9 86:70 50
5. HC Kometa Brno 28 13 3 3 7 85:67 46
6. HC Olomouc 27 8 5 6 8 64:67 40
7. HC Sparta Praha 28 10 3 4 11 75:79 40
8. Aukro Berani Zlín 29 8 6 4 11 68:79 40
9. BK Mladá Boleslav 29 10 2 4 13 67:71 38
10. Bílí Tygři Liberec 27 8 6 1 12 66:84 37
11. HC Dynamo Pardubice 28 8 4 3 13 67:84 35
12. Piráti Chomutov 27 6 4 6 11 65:82 32
13. HC VERVA Litvínov 28 7 4 3 14 59:82 32
14. HC Dukla Jihlava 27 6 4 4 13 60:76 30

Další program Tipsport extraligy

Středa 6. prosince – dohrávka 27. kola:
17:30 Piráti Chomutov – HC Olomouc

Pátek 8. prosince – 29. kolo:
17:20 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Sparta Praha (ČT sport)
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Olomouc
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
17:30 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK
17:30 Aukro Berani Zlín – Bílí Tygři Liberec
18:00 HC Dynamo Pardubice – Piráti Chomutov
18:00 HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav

Neděle 10. prosince – 30. kolo:
15:00 HC Sparta Praha – HC VERVA Litvínov
15:30 Piráti Chomutov – HC Dukla Jihlava
17:00 HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice
18:20 Mountfield HK – HC Škoda Plzeň (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz