Plzeň ruší zápas s Třincem! Hráči podstupují testy na koronavirus

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

Hokejisté Plzně ze zdravotních důvodů nenastoupí do úvodního utkání semifinálové série Generali Česká Cupu s Oceláři, podstupují testy na covid-19. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Klub byl vzhledem k aktuální zdravotní situaci a z preventivních důvodů nucen zrušit zítřejší plánované semifinálové utkání s HC Oceláři Třinec,“ uvedli indiáni v tiskovém prohlášení s tím, že zatím nebudou poskytovat další informace.

„Jsme v kontaktu s krajskou hygienickou stanicí, probíhá testování hráčů a realizačního týmu. Klub vyčká pokynů KHS,“ dodali Západočeši, kteří by v případě negativního testu všech členů týmu mohli utkání odehrát v náhradním termínu.

„Nemyslím si, že to v tuto chvíli znamená odstoupení Plzně ze soutěže. Hráči momentálně podstupují testy a musíme vyčkat na jejich výsledky. Pokud by byly negativní, vše bychom řešili ze dne na den,“ řekl pro Sport.cz Josef Řezníček.

Pokud by ale testy potvrdily nakaženého covidem-19, do karantény by pak automaticky musel celý plzeňský tým, který by tak definitivně přišel o šanci na finále letního poháru, jehož vítěz získá finanční odměnu ve výši jeden milion korun.

„V případě pozitivního nálezu by následovala kontumace. A když bude tým v karanténě, velmi pravděpodobně by se příští týden nehrála ani odveta v Třinci,“ prozradil pro Sport.cz ředitel Generali Česká Cupu a zároveň Tipsport extraligy.

Úterní semifinálový program je tím okleštěn na jediné utkání. V něm si to pod Ještědem od 18:10 před kamerami ČT sport rozdají hokejisté Liberce a Pardubic. Odveta je v plánu o týden později v úterý 8. září od 18 hodin na východě Čech.

Program semifinále Generali Česká Cupu

Úterý 1. září – 1. zápasy:
18:10 Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice (ČT sport a Hokejka TV)

O osudu utkání HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec se rozhodne později.

Úterý 8. září – 2. zápas:
18:00 HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec (O2 TV Sport)

Středa 9. září – 2. zápas:
18:10 HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň (ČT sport a Hokejka TV)

Další program play off Generali Česká Cupu

Úterý 15. září – 1. zápas:
Finále

Úterý 22. září – 2. zápas:
Finále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz