Po debaklu jsme byli zdravé mužstvo, těší Bednáře. Nakonec cítil úlevu

Foto: Karel Švec, Český hokej

Na Hlinka Gretzky Cupu se nevyhnul drobným zaváháním, Jan Bednář ale v brance české osmnáctky také předvedl spoustu těžkých zásahů. Gólman karlovarské Energie se podílel na závěrečné výhře nad týmem USA, která pro juniory znamenala konečné páté páté místo.

Zmírnil skalp Američanů alespoň trochu zklamání z toho, že jste si na domácím turnaji nezahráli o medaile?
V kabině jsme si říkali, že musíme vyhrát pro fanoušky. Protože si to zasloužili, chodili v neskutečném počtu. I když jsme prohrávali s Kanadou 1:7, pořád nás  podporovali a hnali dopředu. Myslím, že si to poslední vítězství zasloužili.

Dá se zápas o páté místo srovnat s utkáním v přípravě, který jste minulou sobotu vyhráli 3:1?
Myslím, že to bylo jiné. Tehdy jsme se víceméně tak trochu rozehrávali, ale tady už oba týmy věděly, co od sebe čekat. Byli jsme šťastnější v prodloužení, myslím, že jsme si za tím v průběhu zápasu víc šli. A že jsme vyhráli zaslouženě.

Klidně  to mohlo dopadnou jinak,v závěru třetí třetiny byli úspěchu blíž Američané.
Oni vyrovnali na 2:2, my rychle dali třetí gól. Jenže Američané minutu před koncem zase srovnali. To vám pak naroste sebevědomí. Ale my se snažili hrát pořád stejně, aby tam ten klíčový gól padl. Nakonec se to vyplatilo.

Když se Pavel Novák z přesilovky v nastavení trefil, byla to velká radost?
Spíš úleva. Radost samozřejmě také, ale hlavně úleva. Kvůli fanouškům. Myslím, že to pro ně byl obrovský zážitek. Turnaj se sem vrátil po dvou letech, jsme rádi, že jsme ten poslední zápas pro ně dokázali vyhrát.

Váš ročník na Američany umí, znovu jste to potvrdili.
Jo, určitě. Sice tady nebyli v nejsilnější sestavě, ale umíme na ně hrát. Dokážeme je potrápit. My takhle musíme hrát s každým, nejen s Amerikou. Po celý průběh turnaje, abychom pak byli na konci šťastnější než teď.

Jak hodnotíte pátou příčku české osmnáctky?
Vůbec ne jako úspěch. My chtěli urvat zlato. Nebo nějakou medaili. Což se nepovedlo. Takže by se dalo říci, že to je spíš neúspěch. Teď už s tím nic neuděláme, chleba levnější nebude. V klubech musíme pracovat na tom, aby další turnaje byly lepší.

Dá se říci, že jste si v Břeclavi uvědomili, jak vypadá světová špička. Že to na ni tentokrát nestačilo?
Každý zápas je jiný, začíná se od stavu 0:0. To se potvrdilo i s Amerikou. Ve středu jsme dostali debakl s Kanadou, dva dny poté nastoupilo proti USA zase zdravé mužstvo. My se nemůžeme koukat na výsledky z minulého roku ani z minulého dne.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz