Po roce do známých míst. Jakub Kovář se vrací do Jekatěrinburgu

2. května 2017, 13:36

Václav Jáchim

Před několika týdny se o tom spekulovalo, teď je transfer realitou. Jakub Kovář se vrací do Avtomobilistu Jekatěrinburg kde prožil tři sezony v KHL a možná nejpovedenější období kariéry. Brankář s reprezentačními zkušenostmi znovu oblékne dres týmu, v němž si vybojoval pozici elitního gólmana ruské soutěže. "Kuba se s vedením Jekatěrinburgu dohodl na dvouleté smlouvě," říká Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services, jež odchovance píseckého hokeje zastupuje.

Účastník olympijských her 2017 strávil uplynulý ročník v Čerepovci, kde byl Kovář jasnou jedničkou. "V klubu si přínos Kuby hodně pochvalovali, s předstihem přišli s nabídkou na prodloužení spolupráce. Vyloženě záleželo na Kubovi, jak se rozhodne. Bral ohled na rodinu, všechno zvážil a dal přednost návratu do Jekatěrinburgu. Nicméně přístup a jednání Čerepovce byly na vysoké úrovni," upozorňuje Vůjtek.

V kádru Avtomobilistu byl Kovář dlouho jednou z hlavních hvězd, ovšem sezona 2015-16 přinesla českému brankáři zklamání. "Není žádné tajemství, že si Kuba nesedl s tehdejším hlavním trenérem Andreje Razinem. Kvůli němu v podstatě odešel. Když Avtomobilist později kouče vyhodil, brzy nato jsme byli poprvé kontaktování s nabídkou, jestli by se Kuba nechtěl vrátit," popisuje brankářův agent.

V Jekatěrinburgu věděli, že potřebují zkušeného gólmana. Bronzový medailista z MS 2011 a 2012 nároky splňoval, v minulosti odvedl kvalitní služby. "V klubu vědí, co od Jakuba mohou čekat. Platí to i opačně. Kuba všechny v organizaci zná, ve městě dlouho žil, jde do známých míst. Jeho návrat dává logiku. Ale jak říkám, spokojen byl i předtím v Čerepovci," doplňuje Vůjtek.

V sestavě Jekatěrinburgu dosud nastupoval Petr Koukal, který si nově plácl s hradeckým Mountfieldem. Loni se rozloučil vítkovický Ondřej Roman, v průběhu sezony zase Jan Buchtele, jenž ročník dohrával ve Spartě. Na soupisce je kupříkladu slovenský bek Michal Čajkovský, Avtomobilist jedná o dalším posílení. Novou tváří bude mj. kanadský útočník Francis Paré – v nedávné minulosti hráč Magnitogorsku, Čeljabinsku, Slovanu nebo Záhřebu. Z Vancouveru se do mužstva vrátil ruský zadák Nikita Trjamkin.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz