Po roce první trénink? Parahokejisté Kanady se už připravují v Ostravě

Foto: paraostrava2019.cz

9. června 2021, 18:35

Josef Prášek

19. června začíná MS v parahokeji. A ostravský led jako první vyzkoušeli hráči Kanady, kteří téměř celý rok nemohli trénovat kvůli přísným opatřením v jejich zemi.

Kompletní tým se tak sešel skoro po roční pauze. „Vůbec jsme se neviděli jako tým od poloviny března. Chceme využít možnosti tréninku na ostravském ledě, abychom se znovu jako celek spojili a vyzkoušeli si různé možnosti sestavy,“ povídá kanadský trenér Ken Babey.

A jeho tým si Ostravu moc chválí. Však předloni se zde uskutečnilo parádní mistrovství, které lámalo rekordy. Dvacet zápasů v šesti dnech vidělo víc než 45 tisíc diváků.

Aby byli Kanaďané ve formě a dohnali tréninkové manko, trénují na ledě hned dvakrát denně.

„Cítíme se tu velmi pohodlně a tím více jsme si přáli strávit tady více času."

„Je to pro nás skvělá příležitost se propojit jako jeden tým. V roce 2019 jsme v Ostravě zažili skvělý šampionát, dokonalé podmínky a organizaci. Cítíme se tu velmi pohodlně a tím více jsme si přáli strávit tady více času,“ libuje si kapitán para hokejového týmu Kanady Tyler McGregor.

Předloni skončil tým s javorovým listem ve znaku druhý, když ve finále nestačil na americký výběr. „Vůbec nejvíce se samozřejmě těšíme už na samotný turnaj a zápasy proti USA. To je náš odvěký rival," uvědomuje si McGregor.

Foto: paraostrava2019.cz

„Jsem nadšený i z toho, že se na ledě opět potkáme s českým týmem. Vidět Čechy hrát v roce 2019 před domácím publikem bylo skvělé a doufám, že si všichni zahrajeme opět před fanoušky,“ věří.

Po Kanadě si jako první led zkusí právě český tým, o víkendu pak přicestují také celky Norska a Jižní Koreje.

Omezený počet vstupenek, za super ceny... Tak moc neváhejte ;)

Zveřejnil(a) Hokej dne Středa 9. června 2021

A před samotným šampionátem si ještě zahrají některé týmy proti sobě v rámci tréninku, aby si vynahradily absenci vzájemných zápasů za poslední dobu.

Ostrý turnaj započne v sobotu 19. června. Kanada narazí ve skupině i na Česko, se kterým bude hrát v úterý 22. června. V předprodeji jsou také už vstupenky.

Foto: ms2021.parahockey.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz