Po třech kolech jen tři góly. Chybí nám lehkost, vypráví Hübl

Foto: Edvard Beneš, hcverva.cz

21. září 2019, 16:48

Ondřej Mach

Litvínov sice vstoupil do letošního ročníku nadějnou výhrou nad Brnem, po venkovní porážce v Plzni ale přišlo domácí zaváhání s pardubickým Dynamem. O jediný zásah se proti Východočechům postaral matador Viktor Hübl, hrající sedmnáctou extraligovou sezonu v černožlutých barvách.

„Pardubice asi víc chtěly. Věděli jsme, že dvakrát prohrály a že přijedou pro body. Začali jsme hrát až po obdrženém gólu, vždycky to honíme na poslední chvíli. Pak nám odskakují puky a není to ono. Musíme hrát od začátku," přemítala po zápase legenda, které neodmyslitelně patří k litvínovskému hokeji. 

Hübl byl u vyrovnávací branky ve 33. minutě, když do sítě dorazil nahození Jana Ščotky. „Moc to neřeším. Radši bych byl, kdybychom vyhrávali," nezastíral. Dynamo přitom mělo patřit k papírově slabším soupeřům, na které družina trenéra Šlégra v září narazí. Po Brnu a Plzni čeká chemiky ještě loňský mistr z Třince nebo stříbrný Liberec. 

Podobně jako v uplynulé sezoně trápí Severočechy nízká produktivita: po třech odehraných kolech mají na svém kontě jen tři branky, tedy nejméně ze všech. „Nemáme takový tlak do brány. Musíme tam víc chodit a snažit se o víc střel. Zatím nám chybí lehkost," myslí si Hübl. 

„Nemáme takový tlak do brány. Musíme tam víc chodit a snažit se o víc střel."

Rozdílovým aspektem zůstávají i přesilové hry. Ani po příchodu několika ofenzivních beků se hra Litvínova v početní výhodě nezlepšila – mužstvo z deseti přesilových her nedokázalo udeřit ani jednou. „Těžko říct, proč nám to nejde. Něco jsme změnili, ale i tak se nám přesilovky nedaří. Chce to větší tlak do branky a pak góly přijdou," pokračoval jednačtyřicetiletý útočník. 

Foto: Jan Jindra, hcverva.cz

Verva tak prožívá diametrálně odlišný začátek nové sezony oproti loňsku, kdy v září nenašla přemožitele a šestkrát slavila vítězství. „Start je důležitý, ale není to všechno," konstatoval Hübl. „Musíme mít hlavy dole, poučit se z toho a potrénovat. Věřím, že budeme úspěšnější."

„Musíme mít hlavy dole, poučit se z toho a potrénovat."

Už v neděli narazí tým kapitána Trávníčka na Oceláře, které naposledy porazil téměř před třemi lety – 28. října 2016. „Sebrat body se dají všude, člověk si nevybere. Bude to hodně o bojovnosti, ale hrát se musí s každým. V Třinci tomu musíme dát o to víc," uzavřel autor 362 extraligových gólů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz