Podkonický se upsal Slovanu, ale má problém. Šokující útěk! zuří Zvolen

Foto: hockeyslovakia.sk

8. srpna 2021, 21:51

Jan Šimek

Na Slovensku řeší skandál. Někdejší vynikající útočník Andrej Podkonický měl coby trenér namířeno do Slovanu Bratislava, kde se měl stát jedním z asistentů hlavního kouče Róberta Dömeho. Jak ale vyšlo najevo, jeho současný zaměstnavatel ze Zvolenu o ničem nevěděl a vznikl problém. „Cítíme se dotčeni,“ uvedli představitelé klubu na svém webu.

O příchodu Podkonického informoval Slovan ve středu na svém webu, o den později se ale ozval HKM Zvolen, se kterým slovenský kouč v uplynulé sezoně dosáhl na mistrovský titul.

„Všechny v klubu nás šokovala zveřejněná informace, že se Andrej Podkonický stal asistentem trenéra ve Slovanu Bratislava navzdory platné smlouvě s HKM Zvolen. Tento jeho nečekaný krok je hrubým a neetickým porušením všech platných dohod od člověka, kterému jsme jako odchovanci a trenérovi, v němž jsme viděli velký potenciál, vyšli v klubu vždy vstříc a vytvářeli jsme mu nadstandardní podmínky. I po převzetí kormidla slovenské reprezentace do 20 let jsme byli nadále vstřícní a vedle klubových povinností jsme mu umožnili posunout se dál v trenérské kariéře,“ píše klub ze Zvolena na svém webu.

„Andrej Podkonický byl důležitou součástí nastolené cesty ve výchově mládeže HKM. Měl být vzorem pro nastupující generaci. Obrátil se zády k vedení klubu, kolegům trenérům i svým svěřencům. Cítíme se dotčeni neférovým odchodem našeho úspěšného odchovance ke konkurenci a nevylučujeme podniknutí právních kroků k ochraně jména HKM Zvolen a jeho zájmů,“ ohrazují se představitelé klubu.

„Andrej Podkonický měl být vzorem pro nastupující generaci, ale obrátil se zády k vedení klubu, kolegům trenérům i svým svěřencům.“

Úprk někdejšího slovenského reprezentanta namíchl prezidenta zvolenského klubu a člena Výkonného výboru Slovenského svazu ledního hokeje Dušana Mráze. „Tohle se v normální společnosti nedělá. Po úspěšné mistrovské sezoně jsme si s Andrejem podali ruce a dohodli jsme se na pokračování spolupráce. Kromě toho má do konce sezony 2021/2022 platný kontrakt. Osobně mám obrovský morální problém s tím, aby člověk, který takto porušuje smlouvy, stál na střídačce reprezentačního týmu,“ pálí ostře.

A co na to Slovan Bratislava? Ten vzal zpátečku s tím, že si Andrej Podkonický nejprve musí vyřešit své záležitosti se Zvolenem. Bratislavský klub zveřejnil na svém webu následující prohlášení.

„Pokud se informace o platnosti smlouvy potvrdí, pozastavíme účinnost kontraktu Andreje Podkonického v našem klubu.“

„O spolupráci s trenérem Andrejem Podkonickým se náš klub ucházel už před několika týdny. Do jednání jsme vstupovali v dobré víře s tím, že s výjimkou všeobecně známých povinností coby nového hlavního trenéra reprezentační juniorky nemá žádné jiné závazky. Jeho úkoly vůči reprezentaci jsme byli připraveni v plné míře akceptovat a přizpůsobili jsme tomu interní fungování našeho realizačního týmu v průběhu sezony,“ vysvětluje Slovan Bratislava.

„O jeho kontraktu v klubu HKM Zvolen jsme až doteď nevěděli. Pokud se informace o platnosti této smlouvy potvrdí, pozastavíme účinnost jeho smlouvy v HC Slovan Bratislava až do momentu, než si Andrej Podkonicky vypořádá své vztahy s HKM Zvolen, kdy nám záleží na pokračování dobrých a korektních vztahů s klubem HKM Zvolen a jeho představiteli,“ stojí dále v jeho prohlášení.

Jak celý spor dopadne?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz