Polanský opouští Oceláře, sezonu dohraje jinde. Kam zamíří?

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Konflikt mezi třineckým útočníkem Jiřím Polanským a koučem Ocelářů Vladimírem Kýhosem má řešení. Všechny strany sporu se dohodly na tom, že zkušený forvard stráví zbytek letošní sezony na hostování v jiném klubu. Polanský se v dresu Třince neukáže ani v dnešní předehrávce 28. kola na ledě Plzně. Hráčem Ocelářů ale zůstává dál. Kam budou následovat jeho kroky?

„Zůstat v kabině Ocelářů pod panem Kýhosem nemůžu. Chtěl bych se omluvit klubu za vzniklou situaci a zároveň poděkovat vedení za korektní jednání, za dlouhodobou podporu a za to, že mi umožnili řešení, které nespálí za naší spoluprací mosty. Chci poděkovat také rodině, přátelům a fanouškům, kteří mě podporovali,“ říká Jiří Polanský.

Polanský mimo sestavu: Důvod mi neřekli, asi je to v osobní rovině »

Ten v dresu Ocelářů nastoupil v 759 extraligových utkáních, s týmem získal i historický titul v roce 2011. V posledních dvou zápasech jej trenér Vladimír Kýhos nezařadil do sestavy a Polanský následně veřejně poukázal na údajné neshody v osobní rovině s třineckým koučem. „Moc mě mrzí, že k této situaci vůbec došlo. Jirka se rozhodl vyřešit svou situaci, jak se rozhodl. Pro mě je to nyní už uzavřená záležitost, kterou dál vyřizuje pan Peterek,“ komentuje trenér Ocelářů Vladimír Kýhos.

Hostování v jiném klubu zařizuje čtyřiatřicetiletému borci nový sportovní manažer slezského klubu a bývalý vynikající útočník Jan Peterek. „Jirka je hokejista extraligových kvalit a na základě toho, co v minulosti pro Oceláře odvedl, jsme se rozhodli dát mu šanci v jiném extraligovém klubu,“ vysvětluje v klubovém prohlášení.

U Ocelářů skončil generální ředitel a manažer Marek. Povýšil Peterek »

Zkušený útočník sehrál v letošním ročníku za Třinec 25 utkání, ve kterých zapsal 15 kanadských bodů za pět branek a deset asistencí. To vše při času stráveném na ledě, který v průměru dosáhl na zhruba třináct minut. Kde dohraje sezonu? Ve hře je prý kromě jiného extraligového angažmá také možnost hostování v zahraničí. „Kontrakt Jiřího Polanského s Oceláři ale rozhodně zůstává i nadále v platnosti, což znamená, že se naše cesty mohou zase někdy v budoucnu spojit,“ dodává na závěr Jan Peterek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz