Pomůže ze dna? Hodonín hlásí brankářskou posilu ze Zlína

Foto: hokej.zlin.cz

11. listopadu 2021, 17:30

Adam Bagar

Trápícím se hokejistům druholigového Hodonína pomůže brankář Michal Kořének, který má k Drtičům vyřízeny střídavé starty z extraligového Zlína. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

21letý gólman v uplynulé sezoně zaznamenal své premiérové starty mezi tuzemskou elitou, při zraněních svých parťáků Libora Kašíka a Daniela Hufa odchytal na přelomu ledna a února celkem pět duelů za Zlín.

Zaujal, a po sezoně si výkony řekl o prodloužení smlouvy. „Michal ukázal, že na sobě poctivě pracuje a do budoucna by měl být dalším z odchovanců, který bude v klubu působit,“ uvedl tehdy kouč Robert Svoboda.

„Věříme, že Michal bude nadále tvrdě pracovat a přiblíží se svou výkonností gólmanům před sebou,“ dodával dnes už bývalý šéf střídačky Zlína, který Kořénka poslal na roční hostování do prvoligového Havířova.

Kořének na svůj debut ve druhé nejvyšší soutěži nebude vzpomínat v dobrém, při debaklu 4:10 na Slavii střídal po šesti inkasovaných brankách. A hned v následujícím kole nezabránil domácí prohře 0:4 s Třebíčí.

Kořének v Hodoníně chytal už v sezoně 2018/19

Od té doby v Havířově prostor nedostal. Nyní si zachytá v Hodoníně, kde krátce působil už jako junior v sezoně 2018/19. Druhou ligu si vyzkoušel rovněž ve Valašském Meziříčí či v Moravských Budějovicích.

Na jihu Moravy ho čeká těžká šichta. Drtiči se od startu sezony trápí, po čtrnácti zápasech mají na kontě jen devět bodů a krčí se na chvostu tabulky východní skupiny. Pomůže jim Kořének k lepším zítřkům?

Aktuální kádr SHK Drtiči Hodonín

Brankáři:
Andreas Kubáň, Michal Martinčík, Marek Micka, Jan Polášek, Michal Kořének.

Obránci:
Jan Fišera, Vlastimil Hefka, Dominik Hohl, Martin Miklík, Matěj Mikulík, Tomáš Sedláček, Lubomír Škápik.

Útočníci:
Stanislav Balán, David Dobša, Timofej Giacintov, Erik Hložánek, David Janás, Michal Janeček, Tomáš Komínek, David Lekeš, René Marek, Michal Vymazal, Josef Podlaha, Michal Romančík, Andras Rózsahegyi, Marek Růžička, Dominik Matula.

Foto: Aleš Koželuh, hokejzr.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz