Poruba i Orlová podaly přihlášky, Vajgar se loučí. Podkrkonoší jásá

Foto: Petr Kraus, Hokejové foto

8. června 2017, 17:57

Adam Bagar

Výkonný výbor ČSLH dnes schválil složení skupin pro následující druholigový ročník 2017-18. Hrát se bude zase ve třech skupinách. Přičemž ta západní bude mít jedenáct účastníků, Střed deset a na východě se zřejmě představí osm týmů. Přihlášku podaly rovněž Poruba s Orlovou, naopak Jindřichův Hradec je třetím klubem, který do soutěže nenastoupí.

Už dřív oznámily svou neúčast Technika Brno a Klášterec nad Ohří, oba kluby prodaly licenci jinam. Do Letňan, respektive do Sokolova, který na jaře nezvládl skupinu o udržení a po letech měl druhou ligu opustit. Výkonný výbor ČSLH už schválil obě převedení práv účasti ve třetí nejvyšší soutěži. Baníku a Letcům nic nebrání v tom, aby od září v lize působili.

Sestoupil, ve druhé lize ale zůstává. Sokolov má licenci od Klášterce »

Sokolov i Letňany se zařadí do skupiny Západ, kterou bude nakonec hrát jedenáct mančaftů. Právě rozdělení týmů do skupin vzbuzovalo tradičně emoce. Hlavně původní návrh ČSLH, podle nějž by trojice podkrkonošských klubů přišla o derby. Nováček ze Dvora Králové nad Labem byl zařazen do skupiny Střed, zatímco Vrchlabí s Trutnovem by hrály na Západě.

Druhá liga přišla o Klášterec a Techniku, licence pro Letňany »

„Bojovali jsme o druhou ligu hlavně z důvodu, aby se do regionu vrátila derby s Vrchlabím a Trutnovem,“ uvedl tehdy v rozhovoru pro Krkonošský deník šéf dvorského hokejového klubu Vasil Teodoridis, který poslal na svaz písemnou stížnost. Trio klubů dokonce hrozilo koncem, ale nakonec může být spokojeno. Podkrkonoší se střetne ve stejné skupině.

Návrh 2. ligy? Podkrkonošské kluby se bouří a hrozí koncem »

Ve skupině Střed se představí deset klubů, nečekaně skončil Jindřichův Hradec. Vedle Písku, Kolína, Havlíčkova Brodu, Tábora a dalších si zahrají také Moravské Budějovice, které se dle původního návrhu měly představit ve východní skupině. Tu by měla hrát osmička týmů. Přihlášky podaly také postupující Orlová a Poruba, která chce hrát v polské extralize.

Poruba míří do polské extraligy a chce B-tým, půjčí licenci Karviné? »

Ačkoli už soutěž byla schválena Výkonným výborem ČSLH, stále může dojít ke změnám, jak už se ostatně stalo v minulých letech. „Skupiny Západ a Střed se budou hrát opět čtyřkolově, na Východě vzhledem k nižšímu počtu účastníků šestikolově,“ říká nový řídící pracovník třetí nejvyšší soutěže Pavel Setikovský. Druholigový ročník 2017-18 vypukne ve středu 13. září.

Složení druhé ligy pro sezonu 2017-18

Skupina Západ (11):

HC Kobra Praha, HC Vlci Jablonec, HC Vrchlabí, HC Trutnov, HC Děčín, HC Baník Sokolov, HC Řisuty, HC Draci Bílina, HC Rodos Dvůr Králové nad Labem, HC Letci Letňany, HC Most.

Skupina Střed (10):

BK Havlíčkův Brod, HC Tábor, HC Moravské Budějovice 2005, SKLH Žďár nad Sázavou, SC Kolín, NED Hockey Nymburk, HC Lední Medvědi Pelhřimov, IHC Písek, HC David servis České Budějovice, SHC Klatovy.

Skupina Východ (8):

Draci Šumperk, SHK Hodonín, HK Opava, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Nový Jičín, HC Kopřivnice, HC Orlová, HC RT TORAX Poruba 2011.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz