Poslední test před MS, hokejistky míří do Švédska. Nováka překvapily omluvenky

Foto: Martin Mašek

Českou ženskou reprezentaci čeká poslední turnajová prověrka před mistrostvím světa. Hokejistky se představí na závěrečném turnaji Euro Hockey Tour ve Švédsku, kde je čeká konfrontace s domácím výběrem, Ruskami a následně zápas o umístění.

„Vzhledem k tomu, že je to pro nás poslední příprava před světovým šampionátem, chceme především zapracovat na sehrání pětek či alespoň dvojic, trojic s výhledem na mistrovství světa. Věřím, že se nám nominace nakonec povedla, byť dorazily i omluvenky,“ mrzí trenéra Petra Nováka.

Jak se skládala nominace? „Docela těžko, i když se tomu věnujeme s velkým předstihem, protože většina holek chodí do školy. Omluvenky mě ale překvapily stejně jako Miloše Říhu. Koho neuvidím, nemůže počítat s tím, že pojede na mistrovství,“ tvrdí jasně kouč českých hokejistek.

Některé holky se bohužel omlouvají, takže nepojedou. Je to jejich volba. My ale nejsme v situaci, kdy bychom museli brát každou hráčku,“ dodává jedním dechem.

Češky se na úvod turnaje střetnou s domácími Švédkami. „Švédky začaly hrát až v listopadu. Do té doby něco řešily se svazem a sehrály jeden turnaj. Pro nás to bude těžký soupeř. Loni na mistrovství světa jsme je porazili a Švédky sestoupily. Chtěly bychom uspět i nyní. Je potřeba pamatovat na to, že Švédky budou chtít dokázat, že do béčka nepatří,“ pokračuje.

Foto: Sergej Babunov

Ve druhém utkání tříčlenné skupiny pak ženská reprezentace narazí na Rusky. „Ty jsou naším dost častým soupeřem. V poslední době se nám s nimi podařilo párkrát vyhrát, takže na poslední dobré výkony budeme chtít navázat. Důležitá je pro nás ale hlavně předvedená hra, aby se holky dokázaly sehrát jak ve hře pět na pět, tak v přesilovkách, na kterých chceme pracovat,“ uzavírá Petr Novák.

Soupiska české ženské reprezentace pro závěrečný turnaj EHT ve Švédsku

Brankářky: 
Klára Peslarová (MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Bílina).

Obránkyně: 
Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Tereza Radová (Olomouc), Karolína Kosinová (Příbram), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Magdaléna Erbenová (Northwood School, USA), Klára Seroiszková (Karviná), Zuzana Martinů (Černošice).

Útočnice:
Denisa Křízová (Brynas, Švédsko), Michaela Pejzlová (Clarkson University, USA), Natálie Mlýnková (HTI Stars, Kanada), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Alena Mills (Ufa, Rusko), Agáta Sarnovská, Laura Lerchová (obě MODO, Švédsko), Aneta Lédlová (Kadaň), Barbora Patočková  (Příbram), Simona Studentová (Neuchâtel, Švýcarsko), Adéla Jůzková, Martina Mašková (obě University of Regina, Kanada), Hana Haasová (Opava).

Foto: Aleš Krecl

Realizační tým

Manažer týmu: Martin Loukota.
Trenér: Petr Novák.
Asistent trenéra: Petr Tejral.
Trenér brankářů: Vratislav Vajner.
Lékař: MUDr. Jan Frühauf.
Psychoterapeutka: Marie Pellarová.
Fyzioterapeutka: Anna Šulcová.
Kustod: Marcel Krejsa

Program závěrečného turnaje EHT ve Švédsku

Středa 5. února:
18:00 Finsko – Německo
18:00 Rusko – Švédsko

Čtvrtek 6. února:
18:00 Švédsko – Česko
18:00 Německo – Švýcarsko

Pátek 7. února:
18:00 Česko – Rusko
18:00 Švýcarsko – Německo

Sobota 8. února:
zápasy o umístění

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz