Postoupíme ze skupiny, věří Mojžíš. Trefil se proti bývalým spoluhráčům

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Pro Tomáše Mojžíše byl zápas proti Turku speciální. Vždyť právě z nejúspěšnějšího finského celku v historii pod Ještěd během minulé sezony přestoupil. Chvíle zkušeného beka přišla v 54. minutě, když dělovkou propálil jinak bezchybného brankáře Setanena. „Za gól jsem samozřejmě rád, ale je škoda, že nevedl k vítězství,“ řekl Mojžíš po porážce 1:2 v nájezdech.

Tomáš Mojžíš v dresu TPS Turku válel celkem tři sezony. Po té první okusil extraligu za pražskou Spartu, Pardubice i KHL v dresu Lva a Slovanu Bratislava. Následně se na jihovýchod Finska vrátil. Odehrál celkem 66 střetnutí a kývl na nabídku ambiciózního Liberce.

Pro zkušeného obránce šlo o první měření sil se svým bývalým celkem. Spokojený výraz na tváři po prohře neměl, i když hra Tygrů měla chyb minimum. „Z naší strany byl zápas velmi kvalitně odehraný. Samozřejmě TPS předvedlo také výborný výkon, což zapříčinilo, že nepadalo příliš branek. Ty vznikly vlastně jenom po individuálních chybách," hodnotil Mojžíš.

"Náš výkon byl solidní, už mu neschází téměř nic."

„Snažíme se navázat na stejný výkon jako v loňském ročníku. V létě proběhla velká obměna kádru, ale jde jen o naši pracovitost a způsob, jakým za dalším zlepšením půjdeme,“ doplnil svá předchozí slova bojovník se čtyřkou na dresu.

I tentokrát Bílí Tygři svého soupeře jednoznačně přestříleli. Ale Oskari Setanen chytal fantasticky. Za svá záda pustil jedinou ránu, ostatních osmatřicet zastavila jeho výstroj. Čisté konto mu překazil až Tomáš Mojžíš, který patří spíš mezi sváteční střelce. „Za gól jsem samozřejmě rád, ale je velká škoda, že nevedl k vítězství,“ mrzelo ho po konci zápasu.

Sparta udolala Krakov, mistr padl po nájezdech. Vítkovice bodovaly v Oulu »

Jelikož základní hrací doba ani prodloužení nerozhodly, dostalo se i na samostatné nájezdy. V sedmé sérii rozhodl parádní kličkou po vzoru Petera Forsberga Virtanen. Gól to byl výstavní a alespoň trochu divákům vynahradil jinak nepříliš bohatou brankovou podívanou.

Severočeši mají po úvodních dvou duelech Ligy mistrů tři body. Rozhodně jich mohlo být víc, ale koncovka zatím svěřence trenéra Filipa Pešána usadila pouze do nejisté role. Druhé místo je sice postupové, ale pokukovat po něm bude i nováček z Lorenskogu. Mistr přesto neztrácí optimismus. „Náš výkon byl solidní, už mu neschází téměř nic. Postoupíme ze skupiny,“ uzavírá sebevědomě Mojžíš.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz