Potvrzeno: Jan Buchtele skončil ve Slovanu, bude hrát znovu za Spartu

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

17. ledna 2018, 9:44

Václav Jáchim

Mluvilo se o tom delší dobu, teď je to potvrzené. Do pražské Sparty se znovu vrací Jan Buchtele. Bývalý reprezentační útočník zamířil loni do týmu z ruského Jekatěrinburgu, nyní tak učinil po ukončení angažmá ve Slovanu Bratislava. Buchtele se dnes zapojil do tréninku a v nejbližší době by měl za Spartu nastoupit. Jak uvádí klub v tiskové zprávě, zkušený útočník se s vedením dohodl na víceleté smlouvě.

O Buchteleho v průběhu sezony jevil zájem také hradecký Mountfield, ovšem Slovan tehdy hráče neuvolnil. Teď už ano, slovenský účastník KHL totiž ztratil šanci na postup do play off a soutěž co nevidět dohraje. Po olympijské pauze čekají na tým trenéra Zankovce poslední dva zápasy. Buchtele se spoluhráči v úterý neodletěl na poslední trip k utkáním venku, s klubem se dohodl na odchodu. A nyní už je zase sparťanem

Vedení Pražanů netajilo a netají snahy posílit kádr. Buchtele byl jedním z hráčů, o něž Sparta usilovala. "Jedná se už o pátou výraznou posilu našeho týmu v průběhu aktuálního ročníku. Honza se vrací do prostředí, kde to dobře, a je součástí obměny kádru, kterou jsme odstartovali před touto sezono," připomíná sportovní manažer Michal Broš.

Do Sparty během uplynulých týdnů dorazili Zbyněk Michálek, Richard Jarůšek, brankář Ján Laco a Marek Ďaloga. "Dlouhodobě a velmi podrobně sledujeme trh, nechceme přivádět do mužstva hráče jen proto, abychom ukázali činnost. Pečlivě o každém jménu diskutujeme s trenéry a členy představenstva klubu. U Honzy rozhodlo, že to je velmi kvalitní hráč, který má pevné vazby na Spartu a už zde úspěšně působil. Navíc jsme se dohodli na dlouhodobém kontraktu, což je pozitivní vzhledem k dalším sezonám," konstatuje Broš.

Buchtele má na kontě dost zkušeností, měl by pomoci sparťanské ofenzivě, která poslední dobou nehrála v optimální pohodě. Bývalý hokejista Pardubic loni v létě odešel ze Sparty do Slovanu, nyní se zase vrací. "V aktuální situaci jsem to viděl jako nejlepší řešení. Po dvou lapáliích v KHL už mi dobrodružství stačilo,“ hlásí Buchtele v rozhovoru pro sparťanský web.

Netají spokojenost z přesunu do známých míst, má také velkou motivaci přispět staronovému zaměstnavateli k lepším výsledkům. "V tuhle chvíli mám pocit, že je ideální být v prostředí, kde se mi dařilo. A kde cítím, že mám dobré hokejové zázemí. Mým cílem je pomoci mužstvu umístit se v tabulce na co nejlepší výchozí pozici pro play off. Pak se může stát cokoli," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz