<

Potvrzeno: Kaut podepsal s Prostějovem! Jestřábi hlásí i další posilu

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Prvoligový Prostějov představil dvě nové posily do útoku: z Kladna získal bojovníka Tomáše Kauta (na fotce) a z Frýdku-Místku mladíčka Lukáše Motlocha.

O možném příchodu Kauta do Prostějova se spekulovalo už od konce dubna. Na Kladně se nedohodl na nové smlouvě a k Jestřábům ho lákal především kouč Ladislav Lubina, který zná Kauta z Pardubic.

Teď je hotovo.

Domluveno, podepsáno.

Jestřábi získávají centra, který odvádí spoustu černé práce. „O Tomáše jsme měli zájem už v minulých sezonách," prozradil pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Jiří Vykoukal.

Jednatřicetiletý Kaut mění angažmá po třech sezonách na Kladně. V uplynulém ročníku TELH odehrál všech 52 zápasů (4+12). „Je to nesmírně zkušený hráč, silný na buly, což prokázal i v loňském ročníku extraligy. Je využitelný ve všech herních situacích a svojí urputnou hrou dokáže strhnout ostatní," představuje Vykoukal novou posilu.

„Je využitelný ve všech herních situacích a svojí urputnou hrou dokáže strhnout ostatní."

Prostějovský kádr prochází po neúspěšné sezoně výraznou obměnou. Dalším nováčkem je 24letý útočník Lukáš Motloch, který má za sebou dva kompletní ročníky ve Frýdku-Místku.

V tom uplynulém naskočil do 51 utkání (8+10). „Od Lukáše očekáváme především důraz, důraz a znovu důraz," hlásí Vykoukal na prostějovských stránkách. „Dál očekáváme spoustu dohraných soubojů a hodně zablokovaných střel. To ale vůbec neznamená, že by k tomu nesměl přidat góly a nahrávky."

Vykoukal navíc dodává: „V obou klucích získáváme hráče do nepohody."

Aktuální kádr LHK Jestřábi Prostějov

Brankáři: Ondřej Bláha, Kryštof Rochla.

Obránci: Tomáš Drtil, František Hrdinka, Petr Krejčí, Jakub Matyáš.

Útočníci: Dominik Hrníčko, Petr Chlán, Tomáš Jandus, Matěj Novák, Kryštof Ouřada, František Wágner, Lukáš Žálčík, Tomáš Kaut, Lukáš Motloch.

Foto: Jan Velčovský, hcf-m.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz