Potvrzeno, Ovečkin bude v Brně! Na Carlson Hockey Games dorazí i Kuzněcov

Foto: Michal Eger

30. dubna 2019, 16:28

Václav Jáchim

Unikátní přehlídku hvězd na Carlson Hockey Games vyšperkuje elitní ruské eso! Vedení sborné potvrdilo, že na posledním podniku Euro Hockey Tour se představí Alexander Ovečkin! Kromě něj dorazí také Jevgenij Kuzněcov, Dmitrij Orlov a Nikita Zajcev.

Trio posil z Washingtonu se  dnes přidalo ke sborné, která ladila formu na báze v Novogorsku u Moskvy. Trenér Ilja Vorobjov posléze oznámil nominaci na zápas proti Švédsku, který se uskuteční 1. května od 15 hodin ve Stockholmu. Ruská reprezentace do dějiště duelu vyrazila dnes, čerstvé posily na palubě letadla ještě chyběly.

V Brně ale budou! „Po rozhovoru s hráči bylo rozhodnuto, že se k týmu přidají až 2. května," uvádí web ruského svazu. Alexander Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov, Dmitrij Orlov a Nikita Zajcev přiletí po vlastní ose do Brna, ruskou reprezentaci doplní v průběhu čtvrtka.

Kapitánem sborné bude Ilja Kovalčuk, jeho asistenty Alexander Ovečkin, Jevgenij Malkin a Sergej Plotnikov. Obránce Nikita Zajcev měl po play off zranění v horní části těla, jeho nástup k národnímu týmu se očekával až 5. května. Podle posledních zpráv ovšem dorazí už do Brna.

Po utkání ve Stockholmu se Švédy čeká ruský národní tým víkendový program v jihomoravské metropoli. Nejprve hrají v sobotu 4. května s Finy, Carlson Hockey Games pak zakončí nedělní večerní bitvou s českou reprezentací. Předpokládá se, že Ovečkin, Kuzněcov, Orlov a Zajcev zasáhnou minimálně do jednoho utkání.

Vstupenky na Carlson Hockey Games, které budou plné známých jmen z NHL, můžete zakoupit na Hokejka Ticket. Lístky jsou stále k dostání.

Nominace Ruska na Carlson Hockey Games

Brankáři:
Andrej Vasiljevskij (Tampa Bay, NHL), Alexander Georgijev (New York Rangers, NHL), Ilja Sorokin (CSKA Moskva).

Obránci:
Dmitrij Orlov (Washington, NHL), Nikita Zajcev (Toronto, NHL), Ilja Ljubuškin (Arizona, NHL), Bogdan Kiselevič (Winnipeg, NHL), Michail Sergačov (Tampa Bay, NHL), Artěm Zub, Dinar Chafizullin (oba Petrohrad), Nikita Nestěrov, Artěm Blažijevskij (oba CSKA Moskva), Alexander Jelesin (Jaroslavl), Artěm Sergejev (Ufa).

Útočníci:
Alexander Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov (oba Washington, NHL), Nikita Kučerov (Tampa Bay, NHL), Jevgenij Malkin (Pittsburgh, NHL), Nikita Gusev (Vegas, NHL), Artěm Anisimov (Chicago, NHL), Ilja Kovalčuk (Los Angeles, NHL), Jevgenij Dadonov (Florida, NHL), Alexander Barabanov, Sergej Plotnikov (oba Petrohrad), Kiril Kaprizov, Michail Grigorenko, Sergej Andronov, Ivan Tělegin (všichni CSKA Moskva), Ilja Michejev (Omsk), Alexander Kadějkin (Ufa).

Trenér: Ilja Vorobjov.

Program Carlson Hockey Games 2019

Středa 1. května:
15:00 Švédsko – Rusko (Stockholm)

Čtvrtek 2. května:
17:30 Finsko – Česko (Brno)

Sobota 4. května:
14:00 Rusko – Finsko (Brno)
18:30 Česko – Švédsko (Brno)

Neděle 5. května:
14:00 Švédsko – Finsko (Brno)
18:00 Česko – Rusko (Brno)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz