Potvrzeno: Winter Hockey Games ve Špindlerově Mlýně se odkládají

Foto: hc-vsetin.cz

29. listopadu 2021, 12:23

Marek Hedbávný

Největší událost letošní extraligové sezony – zápasy pod otevřeným nebem ve Špindlerově Mlýně – se kvůli zpřísněným vládním opatřením v prosinci neuskuteční.

Přeložení akce už oficiálně potvrdili organizátoři D+D Real Winter Hockey Games.

„Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování," říká v tiskové zprávě Jaromír Jágr, který za projektem stojí.

„Máme za sebou více než rok příprav této skvělé akce, kterou musíme znovu odložit. Jedná se však v první řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl," vysvětluje Jágr. 

Utkání pod sjezdovkou ve Špindlerově Mlýně se měla odehrát už loni, celá země ale tehdy musela do lockdownu.

I nyní jsou na vině odložení akce vládní opatření v boji s covidem, která omezují kapacitu sportovních zápasů na 1 000 diváků. Původně se přitom počítalo se sedmitisícovými návštěvami.

„Jedná se v první řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl."

Na Svatém Petru už několik týdnů organizátoři připravovali rozsáhlý areál, ale zbytečně...

Extraligové zápasy Kladna s Pardubicemi, Hradce Králové se Spartou, prvoligový duel mezi Vrchlabím a Vsetínem, stejně tak i exhibice českých a slovenských legend, souboje v rámci juniorské extraligy, utkání v para hokeji i zajímavé měření sil mezi ženským a univerzitním hokejem se odkládají.

„Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme.“

Akce, jež měla trvat skoro celý týden (od 7. prosince do 11. prosince), je nově v plánu na příští kalendářní rok. Není jasné, jestli ještě v průběhu této sezony, nebo až v té další.

„Moc nás mrzí, že musíme celou akci už podruhé odkládat na nový termín," uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva. „Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme.“

„Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Česku správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří. Pro nás jako organizátora akce je důležité, aby si každý divák užil tento hokejový svátek přímo v místě konání D+D Real Winter Hockey Games bez omezení a restrikcí,“ dodává Jágr.

Zřejmě to ale bude už bez titulárního partnera, Petr Dědek totiž na Twitteru napsal, že je s přístupem organizátorů zklamaný, a akci už proto podporovat nebude.

Foto: hc-vsetin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz