Poučíme se, zní z Floridy. Brankář Vegas šokoval skvostným zákrokem

Foto: Twitter Vegas Golden Knights

První zápas letošního finále NHL je minulostí. Byl to opět velmi vyrovnané utkání, více branek však vyprodukovali Rytíři z Las Vegas a v sérii se ujali vedení. Sami dobře ví, že jedno vítězství nic neznamená, k zisku Stanley Cupu potřebujete čtyři. V podobném duchu mluví i hokejisté Floridy.

První duel mezi Vegas a Floridou nabídl velmi atraktivní podívanou. Už v první třetině byly vidět dvě branky. Nejprve šli do vedení hosté zásluhou Erica Staala, který udeřil v oslabení. Vegas srovnalo krok tři minuty před sirénou zásluhou Marchessaulta.

„Oni dali první gól v oslabení, ale my se nenecháme zlomit. Naštěstí jsme hned při další přesilovce skórovali,“ zhodnotil kapitán Mark Stone.

„Oni dali první gól v oslabení, ale my se nenecháme zlomit.“

Zkraje druhé části mohla jít Florida do vedení, ale Hill vytáhl proti nedůraznému zakončení od Cousinse neskutečný zákrok. Krátce za polovinou utkání skóroval Theodore, před koncem druhé části pak srovnal Duclair.

Ve třetí třetině se přiostřilo a branky dávali už jen domácí: radovali se Whitecloud, Stone a Smith.

„Gól na 3:2 nám to hodně ztížil,“ popsal kouč Paul Maurice. „Byl to těsný zápas, oba týmy udělaly chyby. Prohráli jsme první zápas v sérii s Bostonem, trochu jsme se zlepšili, pak jsme prohráli další dva, zase jsme se trochu zlepšili.“

Rozdíl tří branek vypadá poměrně hrozivě. Ale byla to opět hra milimetrů, ať už jde o luxusní zásah Hilla nebo třikrát nastřelenou brankovou konstrukci v podání Floridy.

„Byl to těsný zápas, oba týmy udělaly chyby.“

„Je hodně věcí, ve kterých se můžeme zlepšit, ale bude to velmi těsné. Poučíme se z toho. Věřím svému týmu, že se z toho poučíme,“ naznal kouč Panthers.

Oba týmy se však shodují v jediném. Byl to pouze první zápas, a i když je výhra pro Vegas příjemná, ještě je před námi mnoho hokeje. Vítěz Stanley Cupu potřebuje zdolat svého soupeře čtyřikrát.

„Ještě nás toho čeká hodně, my se soustředíme na druhý zápas. Musíme si udržet tuhle mentalitu a zůstat pokorní, protože zatím jsme nic nedokázali,“ popsal Marchessault.

„Je to dlouhá série. Hrajeme, učíme se a jdeme dál.“

„Je to dlouhá série. Hrajeme, učíme se a jdeme dál,“ uzavřel floridský gólman Sergej Bobrovskij.

Druhý duel mezi letošními finalisty se odehraje v noci na úterý v T-Mobile Areně ve Vegas.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz