Poulíček: Vítězná série? My, kteří pamatujeme bídné roky, si jí ceníme o to víc

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

29. prosince 2020, 16:40

Adam Joska

Pardubická euforie pokračuje. Po domácí výhře nad Zlínem to bylo už sedmé vítězství v řadě, což se Dynamu povedlo v základní části naposledy takřka před šestnácti lety.

„Je super, že jsme udělali takovou šňůru, chceme ji prodlužovat, o tom žádná. My, kteří pamatujeme ty bídné roky, o to víc oceňujeme momentální formu a výsledky, které nás ženou dopředu a podporují nás v naší práci,“ je rád Patrik Poulíček.

Sedmadvacetiletý forvard hokejově vyrůstal v Dynamu, v nejvyšší soutěži hraje osmou sezonu a jiný než pardubický dres v ní neoblékl. O to větší zadostiučinění pro něj je východočeský vzestup, v posledních sezonách se s týmem strachoval z pádu do první ligy.

„V kabině je úžasná atmosféra. V téhle špatné době, kdy nejsou diváci na stadionu a je to takové ponuré, nás tohle všechno žene dopředu a dává nám to obrovskou motivaci,“ říká.

Jediné, co ho může mrzet, že si pardubičtí hokejisté své úspěchy nemohou užívat spolu s fanoušky na stadionu, který by za normálních okolností praskal ve švech.

„Hrozně nás mrzí, že nemůžeme společně s fanoušky oslavit výhry, momentální formu a konečně vzestup naší výsledkové krize, která byla předešlé roky. Bohužel je taková doba, pandemie nám to nedovoluje. Musíme být trpěliví, musíme makat dál. Prodlužovat naši sérii, výkony, abychom se dočkali nějaké takové oslavy,“ přeje si.

„My, kteří pamatujeme ty bídné roky, o to víc oceňujeme momentální formu."

Centr první formace pomohl týmu k výhře 5:2 nad Berany dvěma přesnými zásahy, nejprve otevřel skóre v početní výhodě a na začátku druhé části se prosadil také v oslabení. Přerušil tak šestizápasové čekání na gól.

„Byl jsem spokojený. Předešlé zápasy jsem k sobě byl trochu ponurý a kritický, protože jsem měl i spoustu  šancí, ale nevyužíval je. Chtěl jsem týmu pomoct i jinak než jen černou prací, takže za tohle jsem hrozně spokojený," netají se.

„Po tomhle zápase se jako vždycky kritizovat nebudu. Šel jsme do toho s chladnou hlavou a rozhodnutím, že ty góly dám. Jsem šťastný, že to tam napadalo, šel jsem tomu naproti,“ popisuje.

„Mám skvělý pocit z naší hry, z nabitého sebevědomí. Jsme schopni zvládat zápasy, nesesypeme se po každém obdrženém gólu,“ chválil Poulíček,

Zároveň si je vědomý, že je stále co zlepšovat: „Měli jsme určitě pasáže, kdy jsme vypadávali ze hry, což by chtělo zlepšit. Více kontrolovat hru, puk a nepouštět soupeře do větších šancí a souvislého tlaku. Ale myslím si, že jsme kontrolovali hru a bylo důležité, že jsme po obdrženém gólu nezpanikařili a dokázali znovu odskočit.“

„Jsme schopni zvládat zápasy, nesesypeme se po každém obdrženém gólu.“

Sedm zápasů bez porážky v základní části v Pardubicích už hodně dlouho nepamatují, poslední taková série se datuje do mistrovské sezony 2004/2005, kdy Dynamo na přelomu roku zvítězilo osmkrát v řadě. 

„Ale je jasné, že asi nevyhrajeme dalších sedmadvacet zápasů, takže je realistické, že nějaká porážka přijde. Myslím si, že výkony, které podáváme v posledních zápasech, jsme nabyli zdravé sebevědomí, takže nás porážka neshodí dolů a jsme schopni se i po nějaké zpackaném zápase znovu dostat zpátky do sedla a znovu začít vyhrávat,“ zmínil také pardubické motto pro letošní sezonu.

V posledním utkání roku čeká Dynamo těžký soupeř, také proti Spartě má dle slov Patrika Poulíčka jasný cíl: „Sedmkrát jsme vyhráli, jdeme vyhrát znovu. Každý soupeř se dá porazit. Určitě to je jeden z těch těžších soupeřů, kteří jsou v popředí tabulky, ale je to zápas jako každý jiný a jdeme do něj s jasným úkolem.“

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz