Poulíčka složil sudí! Takové K.O. jsem dlouho nedostal, líčí vítěz RI

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Pět porážek a dost. Dynamo konečně dokázalo prolomit nepříjemnou sérii s Olomoucí, kterou ve středu v televizním utkání porazilo po roce výsledkem 3:1. Ještě pár minut před koncem Pardubice vedly jen o jednu branku a Olomouc se ze všech sil snažila o vyrovnání, ale výhru Východočechů nakonec do prázdné brány pečetil Tomáš Mojžíš. „Potřebujeme každý bod a přesně takhle musíme hrát. Ten závěr jsme odbojovali suprově,“ říká spokojeně Patrik Poulíček.

Televizní utkání Dynama s Olomoucí nebylo žádnou ofenzivní přehlídkou. Naopak se od začátku bojovalo o každý kousek ledu a lépe to vyšlo domácím. Olomouc sice v sedmé minutě dostala výhodu přesilové hry, ve vlastním oslabení ovšem ujel Tomáš Vondráček a vstřelil svůj druhý gól v letošní sezoně, kterým poslal Pardubice do vedení.

Dynamo si potom vytvořilo ještě další šance, ale chytla se až souhra první formace v první polovině druhé části, když po Maroszově přihrávce Rolinek vytáhl Konráda z brankoviště a trochu se štěstím vrátil kotouč před prázdnou bránu, odkud na 2:0 zvýšil Petr Sýkora. „Věděli jsme, že to nebude žádná ofenzivní smršť, ale bojovný zápas. Nechtěli jsme je pustit na koně, abychom nemuseli celý zápas dohánět, takže jsme hráli zodpovědně zezadu. Taky nám hodně pomohlo, že jsme vstřelili první gól,“ hodnotil první část zápasu útočník Dynama Patrik Poulíček.

„Potřebujeme každý bod a přesně takhle musíme hrát."

Olomouci se potom ale přece jen podařilo snížit, když v polovině zápasu Petr Strapáč v mezikruží zacílil přesně pod víko a nedal Kacetlovi žádnou šanci. Následně se strhla ještě větší bitva. Hanáci se ze všech sil snažili o vyrovnání a chvílemi pořádně zatápěli domácím u nich v pásmu. Hostující trenéři v závěru zápasu sáhli k poměrně dlouhé hře bez brankáře, ale nebylo to nic platné. Výhru Dynama 3:1 pečetil padáčkem do prázdné brány Tomáš Mojžíš.

„Říkali jsme si na střídačce, že do toho prostě musíme jít naplno, že nám nic jiného nezbývá. Potřebujeme každý bod a přesně takhle musíme hrát. Odbojovali jsme ten závěr suprově,“ říká jeden z největších pardubických bojovníků v současné době Patrik Poulíček. Mladý útočník v prosinci vyhrál anketu Radegast index a měl už naskočit v zelené helmě, ale ta zatím nepřišla. „Někde se to zdrželo, ale v neděli bych s ní měl hrát,“ upřesňuje.

Hlavní rozhodčí Svoboda nechtěně sestřelil Poulíčka

Této anketě dlouhodobě vládne Jan Výtisk, že ji vyhrál někdo jiný, je spíše výjimka. „Jsem rád, že jsem to ocenění získal, je to určité zviditelnění se, ale kdyby Výtisk nebyl zraněný a normálně hrál, tak se tu teď asi nemáme o čem bavit. Tolik bodů co on je schopný nasbírat, to nemá konkurenci,“ uvědomuje si Poulíček a s úsměvem dodává: „Třeba až ukončí kariéru, tak to po něm pojmenují.“

Čtyřiadvacetiletý forvard Východočechů patřil v juniorském věku k nejproduktivnějším hráčům ve své kategorii, teď se ovšem plně věnuje defenzivním povinnostem. „Ten přechod do dospělého hokeje je hrozně těžký. Nemohl jsem čekat, že si hned budu vodit třicetileté hráče. Navíc nejsem moc šikovný na ruce a moje produktivita v dospělém hokeji je k pláči, takže jsem si postupně našel cestu do defenzívy, kde jsem snad taky platný,“ doufá Poulíček.

„Kdyby Výtisk nebyl zraněný a normálně hrál, tak se tu teď asi nemáme o čem bavit."

Nejen, že hity rozdává, ale také přijímá. V utkání s Olomoucí musel dokonce skousnout jeden od rozhodčího. „To teda musím uznat, že se to rozhodčímu povedlo! Takový knokaut jsem už dlouho nedostal,“ směje se. „Sudí se mi ale ihned omluvil. Určitě mě nechtěl takhle trefit, zavrávoral a vyletěly mu ruce, bohužel jsem to schytal,“ přijímá fakt útočník s číslem čtyřicet čtyři.

Kolem něho je v současnosti celkem rušno. Nejen, že získal ocenění v podobě zelené helmy, ale také si od komise rozhodčích vysloužil pokutu za filmování v Liberci. „Nebudu se nijak obhajovat. Neměl jsem moc snahu ten souboj ustát. Chtěl jsem si dojít pro faul a vyrovnat síly na ledě. Dostal jsem pokutu a jedeme dál,“ uznává chlapsky skromný mladík.

Sestřih utkání HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz