Power Rankings: Prostějov se dere nahoru, Slavia dál padá

Foto: Markéta Křížová

18. října 2021, 10:03

Marek Hedbávný

Prostějov pokračuje ve výborných výkonech, vyhrál šest ze sedmi posledních utkání a stoupá v tabulce i Power Rankings. Jak se oproti minulému týdnu změnilo pořadí?

1. HC Dukla Jihlava 0
Jihlava pořád musí vzbuzovat ohromný respekt, ale... Pochybnosti jsou rozhodně na místě. Nejen kvůli sobotnímu výbuchu s Havířovem. Za očekáváním je třeba Jiří Fronk a Filip Helt stále čeká na první trefu.

2. SK Horácká Slavia Třebíč +1
Třebíč naprosto vyvrátila domněnky, že za její posun na čelo tabulky mohl schůdnější los ze startu ročníku. Horácká Slavia totiž zvládá i zápasy proti předsezonním favoritům a navíc svůj kádr neustále posiluje. Bude ho mít hodně široký.

3. HC Stadion Litoměřice +1
Dvanáct zápasů, jedenáct výher. Litoměřice jsou v tabulce jen o bod za Třebíčí, brzy můžou jít do čela. Daří se Lukáši Válkovi, který sbírá bod na zápas, nebo Riku Sihvonenovi, s osmi góly druhému nejlepšímu střelci soutěže.

4. HC ZUBR Přerov -2
Výhra, prohra, výhra, prohra, výhra, prohra... Přerov se stále nemůže dostat na vítěznou vlnu. Hodně zajímavou posilou je nicméně Daniel Krenželok.

5. VHK ROBE Vsetín 0
Vsetínu se konečně začala vyprazdňovat marodka, v minulém kole se blýskl hattrickem Luboš Rob... Před VHK je navíc poměrně schůdný los. Je tedy možné, že Valaši budou dál stoupat tabulkou. Rozdíly mezi prvním a pátým týmem v tomto Power Rankings jsou opravdu minimální.

6. LHK Jestřábi Prostějov +2
Práce širokého realizačního týmu okolo Aleše Tottera nese své ovoce. Prostějov je třetí a o víkendu dal pětku Porubě. 

------------------------------------------------------

7. HC RT TORAX Poruba -1
Největší zklamání dosavadního průběhu sezony. Poruba je jenom jeden bod od míst, z nichž se sestupuje! A jedenáct zápasů už rozhodně není malý vzorek...

8. HC Stadion Vrchlabí  +1
Až Vrchlabí se stalo prvním týmem, který dokázal porazit Třebíč.

9. HC Slavia Praha -2
Série proher se protáhla na šest utkání. Co s tím udělá nový sportovní manažer Jaroslav Bednář?

10. HC Baník Sokolov 0
Tomáš Šmerha se snad zase rozjede, ale Sokolov působí celkem nevýrazným dojmem. Zatím se nezdá, že by mohl prohánět favority.

------------------------------------------------------

11. DRACI PARS ŠUMPERK 0
Beroun kdysi dlouho vedl první ligu, ve stejné sezoně ale sestoupil. Šumperk dobře odstartoval, pořád by se měl ale dívat hlavně pod sebe. Tabulka je totiž vyrovnaná a šestý tým dělí od šestnáctého jen šest bodů!

12. HC Slovan Ústí nad Labem 0
Ústí musí zabrat hlavně doma, kde z patnácti možných bodů získalo jen tři.

------------------------------------------------------

13. SC Kolín 0
Kolín měl v sobotu volno a kvůli horšímu skóre spadl až na předposlední místo. Zajímavé bude sledovat situaci ohledně Patrika Miškáře. Za Litoměřice, kam ho poslaly Karlovy Vary, nejspíš hrát nebude. Že by ho chtěl Hradec Králové, který na Miškáře vlastní hráčská práva, poslat na svou farmu?

14. HC Frýdek-Místek 0
Juraj Šimboch předvedl v posledních dvou zápasech dobré výkony. Že by Frýdek-Místek našel brankářskou jistotu, díky níž se zvedne?

------------------------------------------------------

15. HC Benátky nad Jizerou 0
Benátky vyhrály čtyři z posledních pěti zápasů a v příštím kole je čeká nejslabší soupeř z Kadaně. Naděje na záchranu rozhodně je.

16. AZ Heimstaden Havířov 0
Sobotní výhra v Jihlavě může být přesně tou, která sezonu Havířova zlomí. Jiří Režnar zůstal trpělivý, vydržel navzdory složité situaci na střídačce a teď se to AZetu může vrátit zlepšenými výkony. V Power Rankings ale raději zůstáváme při zemi... Havířov nyní čeká dost těžký los a třeba zase spadne do mizérie.

17. SK Trhači Kadaň 0
Stále bez bodu, navíc se zhoršují i výkony. V minulém kole doma Kadaň schytala osmigólový výprask od Frýdku-Místku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz