Před klukama smekám, líčí šťastný Rulík. Co podle něj zápas rozhodlo?

Foto: Martin Voltr

Češi vstoupili do juniorského mistrovství světa skvěle, porazili favorizovanou Kanadu 5:2 a připsali si mimořádně cenné vítězství. Není se tak co divit, že spokojeností hýří také hlavní trenér Radim Rulík.

„Byl to neskutečný zápas, šli jsme do něj s obrovskou pokorou. Věděli jsme, jakou má Kanada sílu, ale zároveň jsme věděli, že naše mužstvo je semknuté,“ hlásí Rulík.

A pokračuje: „Musím před klukama smeknout za to, jakým způsobem zápas zvládli.“

Jedním z klíčových momentů zápasu byla podle Rulíka trenérská výzva na ofsajd, ve které Češi uspěli, díky čemuž kanadský gól na 2:0 neplatil.

„Věděli jsme, jakou má Kanada sílu, ale zároveň jsme věděli, že naše mužstvo je semknuté."

„Riskovali jsme, my jsme tu situaci neviděli, ale dostali jsme doporučení na ofsajd, takže jsme to zkusili. Kdyby se tohle nepovedlo, zápas by se nejspíš vyvíjel jinak. Prohrávali bychom 0:2 a navíc bychom hráli oslabení,“ ví hlavní trenér reprezentační dvacítky.

Pokud chce jakýkoliv tým porazit giganta formátu Kanady, musí mu v prvé řadě dobře zachytat brankář. Právě to byl i základ k senzačnímu triumfu českého výběru. Však byl také Tomáš Suchánek vyhlášen jeho nejlepším hráčem.

„Gólman zachytal skvěle, což bylo podpořené výbornou obětavostí celého mužstva. Velkou roli hrála taky skutečnost, že jsme ve třetí třetině neinkasovali, to byl další klíč k vítězství,“ líčí Radim Rulík.

„Gólman zachytal skvěle."

Spolehlivý výkon předvedl obránce David Jiříček, který ještě pár desítek minut před zápasem nevěděl, jestli bude hrát ve své výstroji. „Říkal jsem mu, že dorazí včas, ale spíš jsem v to věřil. Nakonec ale dorazila, přičemž David nám hodně pomohl. Jeho zkušenosti se zámořským hokejem byly znát.“

A co čeká Radim Rulík od dalšího zápasu s Rakouskem? „Hrát hned druhý den po takovém úspěchu je vždy ošemetné, my ale uděláme všechno pro to, abychom se na zápas co nejlépe připravili,“ dodává závěrem hlavní trenér juniorské reprezentace.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz