PŘEHLED: Kdo v září vládl statistikám ve skupině Střed?

Foto: Jakub Orlej, Facebook HC Příbram

5. října 2019, 12:50

Ondřej Mach

Úvodní kola 2. ligy za sebou mají i týmy ze skupiny Střed. Nejproduktivnějším hráčem byl v prvním měsíci příbramský Petr Šinágl, nejvíc branek nastřílel fantom Kamil Bříška. V kádru druholigového nováčka z Příbrami nalezneme i nejproduktivnějšího beka Josefa Saňu. Z juniorů pak vyčníval klatovský Josef Hasman.

Petr Šinágl se na tuzemské stadiony vrátil po sedmi letech, když vyslyšel volání z Příbrami. A v jejím dresu se mu zatím tuze daří. Doménou sedmatřicetiletého veterána není střílení branek, ale jejich připravování: v šesti zápasech zapsal neuvěřitelných patnáct asistencí. V duelu proti Číně jich nasbíral dokonce osm.

Přestup Kamila Bříšky patřil mezi největší druholigové události letní přestávky. Exjablonecký forvard pověst střelce potvrzuje i v dresu Kobry. V září se trefil dohromady osmkrát, vítězství nad Kolínem řídil hattrickem.

Mezi obránci dominuje další hráč Příbrami, Josef Saňa. Odchovanec pražské Slavie má po měsíci na kontě 9 bodů za 4 branky a 5 asistencí. Saňovi se povedly zejména zápasy proti China Golden Dragon a David Servisu, v nichž zaznamenal 7 bodů.

Tři výhry a tři čistá konta. To je zářijová bilance táborského brankáře Michala Nováka. Puk do jeho branky nedokázali dostat střelci Číny, Klatov ani Písku. Nejproduktivnějším juniorem byl Josef Hasman z Klatov. Devatenáctiletý útočník se bodově prosadil v každém z prvních tří kol.

A kdo strávil nejvíce času na trestné lavici? První místo mezi trestanci patří příbramskému matadorovi Ladislavu Gengelovi, jenž si připsal 34 trestných minut.

Nejproduktivnější hráč

1. Petr Šinágl (HC Příbram, 16 b)
2. Ladislav Gengel (HC Příbram, 15 b)
3. Kamil Bříška (HC Kobra Praha, 13 b)

Nejlepší střelec

1. Kamil Bříška (HC Kobra Praha, 8 g)
2. Ladislav Gengel (HC Příbram, 8 g)
3. David Šafránek (SC Kolín, 7 g)

Foto: Facebook IHC Králové Písek

Nejproduktivnější obránce

1. Josef Saňa (HC Příbram, 9 b)
2. Tomáš Mrkvička (HC Kobra Praha, 5 b)
3. Vladimír Hanus (IHC Králové Písek, 5 b)

Nejnižší gólový průměr

1. Michal Novák (HC Tábor, 0)
2. Kristián Kolář (SHC Klatovy, 2,26)
3. Jakub Čech (HC Příbram, 2,29)

Foto: Facebook IHC Králové Písek

Nejproduktivnější junior

1. Josef Hasman (SHC Klatovy, 5 b)
2. Matěj Kolda (SHC Klatovy, 4 b)
3. Jan Karbulka (IHC Králové Písek, 4 b)

Nejtrestanější hráč

1. Ladislav Gengel (HC Příbram, 34 TM)
2. Tomáš Kohút (HC David Servis České Budějovice, 20 TM)
3. Marcel Hlaváček (HC Příbram, 20 TM)

Foto: Facebook IHC Králové Písek

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz