<

Překvapilo nás, že extraligový tým hraje v podstatě zanďoura, diví se Doktor

Foto: hcmotor.cz

Hokejisté Českých Budějovic ve druhém kole baráže o účast v extralize sáhli po prvních dvou bodech. Před domácím zápasem s Chomutovem převzali pohár pro vítěze Chance ligy a ve velkém stylu se zakousli do soupeře. Poměrně záhy však ztratili dvougólové vedení a přestože získali náskok ještě dvakrát, museli se porvat o vítězství v samostatných nájezdech. Vyšlo jim to v osmé sérii.

Úvodní tlak domácích přinutil chomutovského gólmana Justina Peterse ve 3. minutě posunout branku a jeho dvouminutový trest využili Jihočeši k otevření skóre. Po rychlé akci v polovině 6. minuty už to bylo 2:0. „Chceme vletět do každého zápasu a udávat tempo. V prvním utkání na pardubickém ledě se nám to vůbec nepovedlo a jsme rádi, že to vyšlo proti Chomutovu. Jenom škoda, že soupeř vyrovnal dost brzy,“ litoval křídelní útočník Jakub Doktor, jenž nastupoval v řadě s Romanem Přikrylem a Miloslavem Čermákem.

Jednadvacetiletý forvard stál u založení akce, z níž padl druhý gól budějovického týmu. „Dostali jsme je trošku pod tlak. V rohu ke mně vyplaval kotouč a zahlédl jsem nahoře Příkru (Roman Přikryl, pozn. red.), že byl otevřený, byl tam sám, tak jsem mu to zkusil poslat. Naštěstí to Příkra propálil a Čermi (Miloslav Čermák, pozn. red.) ještě tečoval, takže paráda,“ usmíval se průbojný mladík, jehož velká chvíle přišla za stavu 3:3 ve 32. minutě. „Zase to bylo po našem tlaku. Prostě jsem to zametl do brankoviště a nějak se to tam odrazilo,“ vylíčil skromně situaci u čtvrtého gólu, jehož byl autorem.

Ani tentokrát se hokejisté Motoru neradovali dlouho z příznivého stavu. Za pouhé dvě minuty vyrovnal exbudějovický útočník v chomutovských barvách Ivan Huml. „Třikrát jsme si nechali utéct náskok. Samozřejmě, nakonec jsme dosáhli vítězství, ale tohle nás trošku mrzí. Do příštích zápasů bychom si to měli pohlídat. V baráži jsou kvalitní soupeři, ale my musíme udržet to vedení,“ zamyslel se Jakub Doktor nad pokračováním dvanáctikolového maratonu.

Při srovnání herního projevu mezi vítězem Chance ligy a extraligovými Piráty bylo patrné v řadě momentů, že Jihočeši stále hledají způsob, jak se postavit proti týmům z nejvyšší soutěže. V dosavadním průběhu sezony jim chybělo takové srovnání a doplatili na to při prvním barážovém duelu v Pardubicích, kde prohráli 1:4. „Asi tak trochu si zvykáme,“ připustil majitel dvou kanadských bodů z utkání proti Chomutovu. „Hlavní rozdíl je patrný v koncovce. Oni v podstatě co měli šanci, to dali gól. Jinak se víc hrálo v jejich pásmu,“ upozornil.

Hrdina Doležal! V nájezdech trefil první výhru

Chomutovský tým působil ve vyprodané Budvar aréně rozvážným dojmem, chvílemi si hráči počínali až bohorovně. Těžili ze svých zkušeností, nikam se bláznivě nehrnuli. Těžko říct, zda se ještě vyrovnávali s úbytkem sil po nedávné zdravotní újmě, která postihla větší část kabiny. „Byli jsme překvapení, že extraligový celek tady hraje v podstatě zanďoura a čeká na nás na modré čáře. Jako bychom hráli s Havířovem nebo někým takovým. Ale myslím, že jsme si s tím poradili a zaslouženě brali vítězství,“ měl jasno představitel nastupující budějovické generace.

Přes dvě obrovské šance domácího mužstva v prodloužení se posunul mač do samostatných nájezdů. Výsledek přiklonil na stranu Jihočechů v osmé sérii Zdeněk Doležal. „Výborně zachytal Kvaki (Petr Kváča, pozn. red.) a jsme rádi, že to Dolík prolomil,“ ohlížel se Jakub Doktor, jenž spolu s Martinem Heřmanem a Ondřejem Kachyňou v budějovickém dresu zasáhl do baráže proti Chomutovu už v sezoně 2014/15. „Pamatuju si to dobře. Byl to můj první start za chlapy. Prohráli jsme 1:7 a já do toho vletěl tak nějak po hlavě. Než jsem se pořádně rozkoukal, bylo po zápase. Teď už to vnímám úplně jinak. Hlavně chci pomoct mužstvu,“ uzavřel.

Sestřih ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz