Premiéra se nepovedla, smutní sedmnáctiletý debutant Suchý

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Filip Suchý v duelu proti Kometě Brno prožil velký hokejový den. Poprvé, pouhých dvacet dní po 17. narozeninách, naskočil za HC Škodu Plzeň, navíc si připsal i svůj první kanadský bod za přihrávku na Simonův gól. Jenže také musel skousnout prohru 2:4.

Indiáni vstoupili do zápasu lépe. Přečkali první mírný tlak domácího Brna a pak sami udeřili. A Filip Suchý byl u toho. „Venca Pletka mi puk hezky nahrál a já slyšel, jak si Síma (Dominik Simon, pozn. red.) o nahrávku zakřičel. Tak jsem mu to prostrčil a on to napálil do prázdné branky,“ popisoval situaci Suchý.

Ten už před zápasem avizoval, že s nijak velikou a ochromující nervozitou před svým prvním startem za muže nepočítal. „Ani jsem moc nervózní nebyl. Moc jsem o tom takhle nepřemýšlel. Navíc, když vlezu na led, už je to všechno pryč,“ nedělal si se svým velkým dnem těžkou hlavu.

Odchovanec indiánského hokeje ale po utkání smutnil. „Prohráli jsme, takže teď hodnotím svou premiéru velice negativně,“ klopil zrak kapitán národní osmnáctky. Západočeši si totiž nechali nadějně rozehraný zápas proklouznout mezi prsty. Domácí Kometa otočila na 4:1, v samotném závěru jen dovolila Balejovi, bývalému brněnskému hráči, kosmeticky upravit skóre na výsledných 4:2.

„Kometa vyhrála zaslouženě. Byli jsme všude pozdě,“ komentoval střetnutí gólman hostů Matěj Machovský. Ten v brance indiánů musel  třetí prohru v řadě – indiáni Třinci, Hradci Králové a nyní Kometě dokázali vstřelit jen po jednom gólů. „Nemyslím ale, že by tím důležitost mých zákroků rostla. I já udělám chybu a potřebuji od kluků pomoct. Jsme tým,“ pokračoval.

Indiáni tedy zapsali třetí prohru v řadě a kromě toho dostali pořádný „kartáč“ od generálního manažera Martina Straky hned po zápase. „Atmosféra je teď taková vážnější, ale nechci to vůbec dál probírat,“ nechtěl Suchý situaci dál komentovat. Pochopitelně, v sedmnácti letech má na podobné věci spoustu času.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz