Přesilové góly proti Německu? Na Zlatou helmu, pochvaloval Zohorna

Foto: Jan Beneš, Český hokej

27. května 2022, 15:45

Michal Luxa

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Ve čtvrtek odpoledne dokonali čeští hokejisté postup do semifinále mistrovství světa, když zdolali urputné Německo. Ovšem na soupeře musel národní tým čekat do večerních hodin, kdy mu byla přisouzena Kanada.

Pro čtvrtfinálový souboj se svěřenci Kariho Jalonena museli přestěhovat do Helsinek, kde je čekalo ambiciózní Německo. Ovšem reprezentace kolem Romana Červenky neponechala nic náhodě a třemi přesilovkovými góly určila ráz zápasu.

„Zlatá helma,“ reagoval okamžitě Hynek Zohorna. „Každá akce byla do Zlaté helmy. Kluci to krásně sehráli, takže klobouček,“ pokyvoval hlavou. 

Po radostné události čekal české hokejisty návrat do Tampere, kde se zbytek turnaje dohraje.

„Po zápase jsme hned měli týmovou večeři a poté jsme se přesunuli do Tampere. Takže bylo krátké vyspání a čekal nás dobrovolný trénink na ledě. Důležité je, abychom tělo zregenerovali na zítra,“ poodhalil jednatřicetiletý útočník. 

„Po zápase jsme hned měli týmovou večeři a poté jsme se přesunuli do Tampere.“

Díky postupu Finska a USA narazí reprezentace na Kanadu. Zámořský celek v základní skupině působil vlažným dojmem, což se potvrdilo také v prvním vyřazovacím souboji. Javorové listy ale v závěru střetnutí se Švédskem zabraly a po trefě Drakea Bathersona rozhodly prodloužení.  

„Je to semifinále a myslím si, že všechny čtyři týmy jsou kvalitní. Bude záležet na startu do zápasu, protože Kanada je kvalitním silným týmem,“ uvědomoval si. „Je to mladý a agresivní tým, což bude jejich nejsilnější stránka,“ hledal hlavní zbraň semifinálového soka.

Národní tým se může spolehnout na skvěle chytajícího Karla Vejmelku, který mnohdy soupeře přivádí k šílenství. Jinak tomu nebylo ani v duelu s Německem, kdy brankář Arizony vyřešil nepříjemné závary před svou svatyní. 

„Karel má pro nás nesmírnou cenu. Je ve výborné formě a držel nás ve všech zápasech, které odchytal. Snažíme se mu pomáhat, především obránci, kteří zablokovali spousty střel,“ pochvaloval si.  

„Sice jsem ho pět let neviděl, ale čísla a start, jaký předvedl v NHL, to je prostě nádhera.“

„On je pořád stejně pracovitý jako byl tenkrát v Kometě. Sice jsem ho pět let neviděl, ale čísla a start, jaký předvedl v NHL, to je prostě nádhera. Je vidět, že na sobě hodně zapracoval,“ doplnil ještě na adresu bývalého spoluhráče z Brna.  

A co říká o Romanu Červenkovi? Vždyť šestatřicetiletý kapitán je na vedoucí pozici bodování celého mistrovství světa.

„Roman má vždy výbornou formu, když přijede na nároďák. Letos v tom jenom pokračuje a je skvělým lídrem,“ ujišťoval odchovanec Havlíčkova Brodu.  

Hynek Zohorna nastupuje na pravém křídle ve druhé formaci, kde doplňuje hvězdného Tomáše Hertla a mladého Matěje Blümela.

„Hraje se mi s Tomášem a Blümičem skvěle. Pomáháme si a hrajeme hokej v pěti. Komunikujeme spolu, což nás každý zápas posouvá,“ popisoval souhru.

„Kluci oba přiletěli už do Prahy a plánují, že by se do Tampere dojeli podívat.“

Jednatřicetiletý útočník není jediným hráčem z rodu Zohornů. Národní tým pamatuje také bratrskou formaci s Tomášem a Radimem, který v letošní sezoně okusil NHL v dresu Pittsburgh Penguins.  

„Kluci oba přiletěli už do Prahy a plánují, že by se do Tampere dojeli podívat,“ odpověděl spokojeně na další otázku. „Zápasy viděli v televizi, pogratulovali nám a budu rád, když dorazí,“ uzavřel.  

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz