Přišel, skóroval a zvítězil. Náhravka od Jágra? Krásný! září Klikorka

Foto: Roman Mareš, Rytíři Kladno

29. prosince 2022, 10:02

Tereza Žáková

Zdá se, že předvánoční debata v kabině Kladna zabrala. Rytíři přečkali úvodní nápor a po Litvínovu zastavili vítěznou sérii také mistrovskému Třinci. Svým druhým extraligovým gólem se na vítězství podílel obránce Karel Klikorka, který ke Středočechům přišel na výpomoc z prvoligové Slavie.

Kladenští Rytíři se první střely na třineckého brankáře dočkali až v patnácté minutě, a hned z toho byla vyrovnávací branka. „Chtěl jsem to hlavně dostat na bránu. Myslím, že jejich gólman to ani nečekal,“ vykládal jednadvacetiletý Karel Klikorka, který v letošní sezoně hájí barvy pražské Slavie.

Jak se tedy jeho výpomoc Kladnu zrodila? „Ráno po tréninku na Slavii mi zavolal pan Bednář, že se ve čtyři mám hlásit tady na Kladně,“ popisoval domluvu Klikorka pro klubový web. Kladenský dres ale neoblékl poprvé.

Už během reprezentační přestávky stihl s Rytíři dva tréninky. Středočeši pak na oplátku na střídavé starty do Slavie uvolnili Adama Brízgalu.

„Jsem strašně šťastný, že jsem ho ještě zastihl, jak hraje. A že mi na gól přihrál zrovna on, je krásný. Myslel jsem na to a moc si toho vážím."

„Na Kladno jsem jel s cílem, abych to hlavně klukům nekazil a abych jim pomohl. Gól je krásná odměna,“ usmíval se Klikorka po své brance, na kterou mu přihráli kladenské legendy Tomáš PlekanecJaromírem Jágrem.

„Jsem strašně šťastný, že jsem ho ještě zastihl, jak hraje. A že mi na gól přihrál zrovna on? To je krásný. Myslel jsem na to a moc si toho vážím,“ nezastíral Klikorka.

Šlo přitom teprve o jeho druhou extraligovou trefu v kariéře. Tu první vsítil před třemi lety při svém debutu za Mladou Boleslav právě do sítě Kladna. „Byl to můj první extraligový zápas a zrovna proti Kladnu,“ zavzpomínal Klikorka pro rytirikladno.cz

Středočeši i díky jeho gólovému příspěvku dokázali po deseti letech porazit třinecké Oceláře za tři body a připsali si druhé vítězství v řadě.

Udržet se na vítězné vlně se budou Rytíři snažit v pátek na ledě Bruslařů. Zda u toho bude i Karel Klikorka a zahraje si tak proti svému bývalému týmu, zůstává otázkou. Proti by ale rozhodně nebyl.

„Vážím si té šance a budu rád, když přibudou nějaké další zápasy,“ uzavírá Klikorka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz