Přísun bodů pro Stadion! Z extraligy získal útočného lídra

Foto: Kateřina Kundertová

Další důležitá zpráva pro Litoměřice je tady. V jejich kádru bude pokračovat útočník Matěj Beran, který co do průměru bodů patřil mezi nejlepší hokejisty Chance ligy!

Pouze z jednoho důvodu si Beran nevysloužil místo mezi TOP 100 hráči druhé nejvyšší soutěže (a pravděpodobně i ve vršku žebříčku) – v Litoměřicích odehrál celkem jen polovinu ročníku. V listopadu si ho totiž stáhly „jeho“ Pardubice, kde hrál až do ledna.

Stihl tak 28 utkání Chance ligy, ve kterých si připsal 12 branek a 15 nahrávek. A přestože od roku 2016 působil spíš v extralize, teď podepsal s Litoměřicemi novou smlouvu. Na severu Čech bude z Pardubic tentokrát hostovat celou sezonu.

„S Matějem jsme se o prodloužení jeho působení v Litoměřicích bavili dlouho. V uplynulé sezoně pro nás byl důležitým hráčem pro přesilovku, měl tah na branku a výborný pohyb v předbrankovém prostoru. Navíc je i technicky vyspělý. Takové hráče potřebujeme,“ říká na klubovém webu sportovní manažer Miroslav Přerost.

„Hlavní důvod, proč jsem se rozhodl zůstat, je pan trenér Bruk, pod kterým mě hokej neskutečně baví a má to hlavu a patu.“

Plzeňský odchovanec má zkušenosti z mládežnických reprezentací, mistrovství světa do 18 i 20 let, švédské i kanadské juniorky a z 205 zápasů v české nejvyšší soutěže.

„Jsem rád, že jsme se rychle a na rovinu domluvili na spolupráci. Jednání byla naprosto férová a smlouva dává oběma stranám smysl. Hlavní důvod, proč jsem se rozhodl zůstat, je pan trenér Bruk, pod kterým mě hokej neskutečně baví a má to hlavu a patu,“ hlásí 26letý útočník.

Fanoušci Kališníků tak budou moci i nadále sledovat sourozenecké duo: Matějův mladší bratr Adam prodloužil kontrakt v pátek, stejně jako tři další hráči. Stadion navíc ohlásil návrat „starého známého“ Martina Procházky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz