Pro hráče to bylo psychicky těžké, uznal Mlejnek. Jaký plán připraví na play off?

Foto: Andrea Cardin / HHOF-IIHF Images

Úkol splněn – Češi v zápase s Rakouskem dominovali a zajistili si postup do čtvrtfinále. Trenérský štáb okolo Karla Mlejnka nyní bude vymýšlet taktiku, se kterou by mohli zaskočit svého soupeře v play off.

Podobně jako se to povedlo v základní skupině proti Rusku.

„S tím, s čím jsme šokovali Rusko, byl plán B. A plán A už jsme předvedli na turnaji taky. Nechce se mi ale úplně rozkrývat karty," říkal po vítězném zápase s Rakouskem hlavní kouč Karel Mlejnek.

„Snažíme se hráčům vždy připravit takový plán, jaký bude úspěšný. A stejné to bude i pro čtvrtfinále," dodal.

Tajemný zůstal i při otázce, zda už ví, kdo bude týmovou jedničkou pro zápas s Kanadou, případně Finskem (na soupeře se stále čeká).

„Já si myslím, že tahle otázka je velmi brzká. Dáme hlavy dohromady, a to celý trenérský štáb, a velmi brzy určíme naší jedničku," říká zatím.

„Jednička pro čtvrtfinále? Já si myslím, že tahle otázka je velmi brzká."

Češi zakončili základní skupinu se slušnou bilancí dvou výher a dvou porážek. Na jedné straně jsou nepovedená utkání se Švédskem a USA, na druhé potom pohodová výhra nad Rakouskem a hlavně senzační triumf nad Rusy.

„Turnaj se vyvíjí. Tak jako se vyvíjela celá sezona. Potřebujeme zlepšit to, co bude platit na našeho soupeře pro čtvrtfinále," odpovídá Mlejnek.

„Potřebujeme zlepšit to, co bude platit na našeho soupeře pro čtvrtfinále."

A jak se vlastně ohlíží za výhrou 7:0 nad Rakouskem?

Šlo o nejdůležitější zápas ve skupině. Češi museli bodovat, jinak by pro ně turnaj skončil fiaskem. Po první třetině to přitom bylo stále 0:0.

„Obecně to utkání bylo pro hráče velmi těžké po psychické stránce. Nutili jsme je do větší agresivity, tvrdosti a do většího tlaku do předbrankového prostoru," prozradil Mlejnek, co se dělo v kabině po první dvacetiminutovce.

„Nutili jsme je do větší agresivity, tvrdosti a do většího tlaku do předbrankového prostoru."

„Na našem týmu bylo vidět určité psychické zatížení. Já jsem rád, že jsme od druhé třetiny víc tvořili v útočném pásmu, byli jsme důslednější v předbrankovém prostoru. Z toho plynuly první dvě branky. Tím se to utkání rozhodlo," tvrdí.

Debakl nad Rakušany by mohl dost pomoct týmovému sebevědomí. „Každá výhra v takhle těžkém turnaji, v takhle těžké skupině, je dobrá. Rozhodne ale to, jak se připravíme na soupeře ve čtvrtfinále," má jasno Mlejnek.

Foto: Andrea Cardin / HHOF-IIHF Images

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz