Proč Boleslav selhala? Když Zlín vede, umí to zavřít, uznává Růžička

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

13. března 2019, 11:44

Václav Jáchim

Druhý duel série předkola mezi Mladou Boleslaví a Zlínem ukázal, jak je důležité vstřelit vedoucí gól. Už ve čtvrté minutě se z přesilovky prosadil hostující Jan Dufek, nejtěsnější skóre pak svítilo až do 60. minuty. Pavel Sedláček pečetil výhru hostů trefou do prázdné brány, když Bruslaři hráli power play. „Zlín je hodně bránící mužstvo. Pokud vedou, jsou výborní v tom, že to umí zavřít," konstatuje gólman Jan Růžička.

Zmíněná skutečnost měla na osud zápasu zásadní vliv. Vedení dalo Beranům jistotu, pečlivě dodržovali herní systém založený na důsledném bránění vlastního pásma. Blokovali střely, narušovali rozehrávku domácích, kteří si s tím pořádně nevěděli rady.

Poměr střel byl nakonec vyrovnaný, ovšem přetahovaná nenabídla mraky velkých šancí. „Je velký rozdíl, když se oni musejí tlačit, nebo to naopak můžou zatáhnout, což je jejich silná stránka. Bohužel – ten první gól dali oni," lituje Růžička.

Boleslavský brankář se výkonem vyrovnal hostujícímu Liboru Kašíkovi, jenž poprvé pod návratu do Zlína slavil extraligovou nulu. Ovšem nejtěsnější náskok hosté udrželi a sérii srovnali. „V prvním zápase jsme je hodně zaskočili naším pohybem a důrazem, oni se z toho nemohli oklepat. Ve druhém utkání to byl klasický Zlín. Hodně do brány a hodně osobních soubojů. Bylo to vyrovnané utkání, takový play off zápas. S tím, že šťastnější byl soupeř," hodnotí Růžička.

Sestřih utkání Mladá Boleslav – Zlín

V brance měl víc práce než během úvodního duelu předkola. „Pro mě jako pro gólmana to byl lepší zápas v tom, že se hráči Zlína tlačili do brány a víc stříleli. V pondělí jsem si připadal, jako když jsem v divadle. Šla na mě jedna střela za tři minuty. Tam to bylo těžší po psychické stránce, ve druhém zápase zase po fyzické," srovnává.

Vstup do série nebyl ani na jedné straně příliš emotivní. Ani přehnaně důrazný. Trošku se čekalo, že druhá bitva nabídne v tomto ohledu víc. Leč nestalo se. „Také to tam postrádám," reaguje Růžička. „Není to ta klasická řežba, a to ani z jedné strany. Zatím se snažíme hrát hokej. Snažíme se to strkat někam jinam, než kam by měl hokej směřovat," připomene.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Play off se hraje malinko jinak, bruslaři potřebují přidat ve všech směrech. Omluvou nemůže být absence lídra Michala Vondrky, který doma dvakrát vynechal vzhledem k viróze. První zápas hokejisty z města aut patrně ukolébal, v tom druhém pustili soka do vedení. A pak nenašli způsob, jak si poradit s jeho precizní defenzivou.

Náročný program předkola dnes nabízí volný den, pak se znovu půjde do akce. Tentokrát na Zimním stadionu Luďka Čajky, hraje se ve čtvrtek i v pátek. „Očekávám hodně osobních soubojů, série bude vrcholit. Myslím, že přijdou i větší emoce. Musíme to ubojovat! Doufám, že budeme šťastnější a ten třetí zápas urveme my," uzavírá Růžička s výhledem k příštímu střetnutí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz