Proč to Spartě lepí až teď? Odpovíme si za zavřenými dveřmi, mlží Kovář

Jakub Kovář | Foto: Marek Sekáč, hcbilitygri.cz

7. prosince 2022, 9:09

Jan Kousal

Výměna trenéra v rozjeté sezóně mívá leckdy jen chvilkový pozitivní efekt. Ne ovšem na Spartě. Pražané jsou po příchodu Miloslava Hořavy jako polití živou vodou a svoji vítěznou šňůru natáhli v Liberci už na sedm zápasů.

A přitom to nebylo vůbec nic jednoduchého. Alespoň tedy výsledkově. Tým z hlavního města skóroval v polovině zápasu a hubený jednobrankový náskok musel držet až do závěrečné sirény. Povedlo se!

„Kdyby Kváča nezachytal, mohlo být po dvou třetinách hotovo,“ vysekl poklonu libereckému brankáři jeho protějšek Jakub Kovář. Právě on se stal hlavním sparťanským hrdinou.

„Na konci jsme museli ukázat také náš charakter. Posledních deset minut bylo jejich, to nás donutilo předvést to nejlepší,“ přesunul se s chválou i do vlastních řad. Byl to přitom v první řadě on, kdo nedopřál Tygrům gólovou radost.

„Na konci jsme museli ukázat také náš charakter.“

V tom ale Liberečtí momentálně nejsou sami. Od příchodu Miloslava Hořavy v polovině listopadu obecně v síti Pražanů moc puků nekončí.

„Máme takové to štěstí, které je potřeba si zasloužit. Doufám, že to neurazíme,“ pousmál se zkušený brankář. „Je to o úplně jiném přístupu k práci. Samozřejmě hraje roli i nový impuls, to je jasné,“ pokračoval.

Chytat za „novou“ Spartu ho vyloženě baví. „Mám z toho dobrý pocit a Pepa určitě taky,“ odkazoval se i na parťáka Kořenáře. „Když vidím kluky blokovat střely a dělat vše, aby naše brána nebyla v ohrožení, tak ze sebe taky chci vymáčknout maximum.“

V celé té záplavě pozitiv tak vyvstává otázka, proč to vlastně nešlo ve Spartě už před Hořavou. „Dobrá otázka. Na tu si najdeme odpověď za zavřenými dveřmi, až bude čas. Teď hledíme dopředu,“ zaznělo z Kovářův úst.

„Když vidím kluky blokovat střely a dělat vše, aby naše brána nebyla v ohrožení, tak ze sebe taky chci vymáčknout maximum.“

Aktuálně nejlepší extraligovou formu bude se svými spoluhráči hájit v pátek na ledě Mladé Boleslavi.

Foto: Facebook HC Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz