Program národního týmu odhalen. Kdy a s kým se utká v přípravě?

Foto: Jakub Pláteník, Český hokej

24. června 2022, 12:17

Marek Hedbávný

Česká reprezentace má s předstihem jasno o zápasovém programu pro následující sezonu. Jako tradičně se zúčastní čtyř podniků Euro Hockey Tour a kromě toho v přípravných utkáních vyzve Německo, Slovensko a Rakousko.

Do nového ročníku Euro Hockey Tour se vzhledem k mezinárodní izolaci diktátorského Ruska zapojí Švýcarsko, vicemistr světa z let 2013 a 2018. Na účasti Švédů, Finů a Čechů se nic nemění.

Prvním podnikem sezony bude jako tradičně Karjala, reprezentace se do Finska sjedou 10. listopadu. Druhý turnaj uspořádají Švýcaři – a to od 15. do 18. prosince, zatím ale veřejnosti není známo, ve kterém městě.

Švédské hry jsou na programu v první polovině února, série Euro Hockey Tour vyvrcholí v Česku od 4. do 7. května. Půjde o poslední prověrku před mistrovstvím světa, na němž by Češi podle posledních zpráv měli odehrát základní skupinu v lotyšské Rize. Čeká se ale ještě na oficiální potvrzení od IIHF (viz tento článek).

Kromě toho během dubna, mezi Švédskými a Českými hrami, nastoupí národní tým v rámci tréninkových kempů do celkem šesti přátelských utkání. Jejich dějiště zatím nebyla zveřejněna, termíny a soupeři ovšem ano. Stejně jako v uplynulé sezoně se Češi dvakrát potkají s Německem, stejně tak znovu s dalšími sousedními zeměmi Slovenskem a Rakouskem.

Dohromady tedy svěřence Kariho Jalonena čeká v následujícím ročníku minimálně 25 utkání, v případě úspěšného mistrovství světa až 28. Z toho sedm zápasů odehrají doma v Česku před svými fanoušky.

Program národního týmu v sezoně 2022/2023

Karjala Cup
10. listopadu – Česko vs. Švédsko
12. listopadu – Finsko vs. Česko  
13. listopadu – Švýcarsko vs. Česko

Švýcarský podnik Euro Hockey Tour
15. prosince – Finsko vs. Česko 
17. prosince – Švýcarsko vs. Česko 
18. prosince – Švédsko vs. Česko 

Švédské hry
9. února – Švédsko vs. Česko 
11. února – Finsko vs. Česko 
12. února – Švýcarsko vs. Česko 

Euro Hockey Challenge
14. dubna – Německo vs. Česko
15. dubna – Německo vs. Česko
21. dubna – Česko vs. Slovensko
22. dubna – Česko vs. Slovensko
28. dubna – Rakousko vs. Česko
29. dubna – Česko vs. Rakousko

České hokejové hry
4. května – Česko vs. Finsko
6. května – Česko vs. Švédsko
7. května – Česko vs. Švýcarsko

Mistrovství světa 2023
12. až 28. května v Tampere a v Rize

Foto: Jakub Pláteník, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz