Prostějov vzkazuje: Trenér Petr to nezvládl! Odchod je výsledkem jeho arogance

Foto: Facebook HC VÍTKOVICE RIDERA

Česká média se plní zprávami o nedohraném přípravném utkání mezi Prostějovem a Vítkovicemi. K vypjatému závěru se nyní na svém webu vyjádřili i Jestřábi.

„Náš klub se chce jasně a důrazně vymezit proti jakýmkoliv rasistickým a diskriminačním projevům na našem stadionu i ve společnosti!" píše se na webu lhkjestrabi.cz.

„Na druhou stranu bychom rádi upozornili na vznik této nepříjemné situace. Byli jsme velmi rádi, že se nám podařilo domluvit na úrovni majitelů klubů toto přípravné utkání. Bohužel pan trenér Vítkovic a jeho tým zřejmě toto utkání přijali s nevolí," myslí si prvoligový celek.

„Celý zápas byl hlavně ze strany Vítkovic spojen s řadou nedovolených zákroků na naše hráče. Vrcholem celého utkání nebyla předvedená hra a těsné skóre, které zřejmě hostující hráči neočekávali, ale chování hráče Lakatoše, který celý zápas ustavičně urážel naše hráče a provokoval diváky," tvrdí Prostějov.

„Lakatoš celý zápas ustavičně urážel naše hráče a provokoval diváky."

Pro připomenutí: prostějovské publikum na Dominika Lakatoše, který je romského původu, v závěru zápasu skandovalo Cikáne, Cikáne. Trenér Jakub Petr na protest stáhl tým do šaten a utkání se nedohrálo.

„Pan trenér namísto usměrnění zmíněného hráče ho v tomto absolutně nepřijatelném a nesportovním chování snad ještě podporoval. Věříme, že předvedený výkon mohl trenéra frustrovat, ale závěrečné gesto spojené s odchodem 40 vteřin před koncem do kabin za pokřiku části obecenstva cikáne je výsledek arogantnosti a nekvality trenéra, který absolutně nezvládl toto přátelské utkání," vzkazují Jestřábi.

Inkriminovaný moment najdete ve videu od TVCOM.cz (od času 2:35:20) ↓

„Schovávat se za tento pokřik po gestech tohoto hráče k divákům, mlácením hokejkou o plexisklo je úsměvné až trapné. Bylo to vyvoláno tímto jeho konkrétním jednáním (obscénní gesta, urážky diváků, hráčů a ničení majetku) v úplném závěru utkání. Do té doby bylo obecenstvem k jeho chování velmi korektní," tvrdí prostějovský klub.

Jestřábi si zároveň neodpustili ještě jednu poznámku: „Závěrem snad ještě k tolik problematickému pokřiku na tohoto arogantního a nesportovně se chovajícího hráče: slovo cikán uvádí Slovník spisovné češtiny jako spisovné – nejde tedy o hanlivý výraz."

Foto: Facebook HC VÍTKOVICE RIDERA

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz