První část kanadského týmu obdržela prsteny za výhru na olympiádě

16. října 2002, 22:00

hokej.cz redakce

První část realizačního a hráčského týmu Kanady převzala v torontské Síni slávy NHL pamětní prsteny za vítězství na letošním olympijském turnaji

První část realizačního a hráčského týmu kanadské hokejové reprezentace převzala ve středu v Síni slávy NHL v Torontu pamětní prsteny za vítězství na letošním olympijském turnaji v Salt Lake City. Kolébka hokeje zdolala ve finálovém souboji rivala z USA přesvědčivě 5:2 a po padesáti letech získala opět zlaté medaile.

"Myslím, že vůbec nejlepší práce na světě je být součástí kanadského hokejového týmu," prohlásil pro agenturu CP hrdě Wayne Gretzky, legendární hokejista, který na olympijských hrách pracoval ve funkci výkonného ředitele kanadského týmu. "Ten tlak mě vůbec netrápil. Kdybych se ho obával, nemohl bych nikdy převzít takovou zodpovědnost," dodal 'The Great One'.

Vedle Gretzkého převzali osobně ocenění za svůj úspěch rovněž kouč Pat Quinn, útočníci Steve Yzerman a Michael Peca, obránce Chris Pronger a brankář Ed Belfour. První tři jmenovaní hráči si prstenů mohou užít dle libosti, protože jsou v současné době na listině marodů. Kvůli infekčnímu zánětu v prstu nehraje ani Belfour, avšak v sobotu už by se měl do branky Toronta vrátit.

Zbytek třiadvacetičlenného kádru a vedení mužstva obdrží od Kanadské hokejové asociace památeční relikvie v průběhu příštích týdnů. Dostane se i na Theorena Fleuryho z Chicaga, jenž se v současné době podrobuje dalšímu léčebnému programu, který by mu měl pomoci vyrovnat se s psychickou zátěží.

"Bylo toho na něj v poslední době příliš, musel se vyrovnat s problémy svého otce i rodiny. Na turnaji byl ale nedílnou součástí našeho týmu a prsten si zaslouží stejně jako ostatní," astal se kontroverzního křídelníka Gretzky.

(ČTK)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz