První posily pro Pardubice: boleslavská letka Rýgl, Klimenta, Bárta

Foto: hcpce.cz

2. května 2016, 13:40

Václav Jáchim

Uplynulý ročník končili ve skupině o umístění, až do posledního kola se hokejisté Pardubic strachovali, aby nespadli do baráže. Východočeši úkol zvládli, po domácí výhře nad Karlovými Vary získali jistotu a chvilku klidu. "Příště musí být všechno lepší," znělo z kabiny i z kanceláří vedení v následujících dnech. Hokejisté Dynama si dali odpočinek a dnes nastoupili znovu do práce. Zahájili letní přípravu, při té příležitosti klub ohlásil první tři posily - všechny dosud válely za Mladou Boleslav.

Do kádru Dynama míří obránce Martin Rýgl a útočníci Tomáš Klimenta s Michalem Bártou. Každý z nich v kariéře píše trošku jiný příběh, všichni jsou podepsáni pod největším úspěchem klubu z Mladé Boleslavi. Zmíněné trio pomohlo Bruslařům do semifinále play off, jakmile jim skončily kontrakty, rozhodli se hráči pro stěhování do Pardubic. 

Martin Rýgl měnil poslední dobou dres nejčastěji. Někdejší liberecký obránce nastupoval v uplynulém ročníku za Chomutov, pak přesídlil do města aut. "Hlavní trenér Peter Draisaitl projevil o Martina velký zájem, na základě získaných referencí jsme vstoupili do jednání a jsme rádi, že jsme ho získali," řekl klubovým stránkám generální manažer Pavel Rohlík.

Hodně zkušeností může nabídnout útočník Tomáš Klimenta, v minulosti zaměstnanec rovněž Liberce nebo Třince. "I jeho jsem sledoval delší dobu. On je přesně typem hráčem, kterého jsme hledali. V předminulé sezoně získal 45 kanadských bodů, v té minulé táhl Mladou Boleslav," poznamenal Rohlík. třetím do pardubického kariéře posil bude Michal Bárta, jehož si management Dynama díky kvalitnímu bruslení i dalším přednostem a posléze ho získal do svých služeb.

V pardubické kabině nastal také opačný pohyb. Obránce Blaž Gregorc a Martin Štajnoch zamířili do nedalekého Hradce Králové, Jakub Orsava se upsal Mladé Boleslavi. Bez smluv jsou momentálně Michal Šeda, Tomáš Marcinko, Patrik Poulíček, Jaroslav Moučka, Tyler Redenbach nebo Jan Starý. "S některými hráči stále jednáme o pokračování vzájemné spolupráce. Veškeré kroky směřované ke skládání kádru pro novou sezonu vedeme v úzké spolupráci s hlavním trenérem,“ řekl Rohlík.

V zákulisí jsou slyšet spekulace o tom, že Dynamo mocně láká k návratu Roberta Kousala. Reprezentační útočník bojuje o premiérovou účast na mistrovství světa, uplynulou sezonu strávil v ruském Novokuzněcku. Kdyby se nákup svého bývalého hráče povedl, získaly Pardubice vítaného lídra ofenzivy. Ale klub pracuje i na jiných variantách. "Tvorba kádru je náročná práce. Není to tak, že přijde každý, na koho si ukážeme. S generálním manažerem Pavlem Rohlíkem denně sedíme a hovoříme o tom, kdo by mohl být tím pravým na jednotlivé posty," poznamenal hlavní trenér Peter Draisaitl. "Společně chceme, aby byl tým dobře věkově a výkonnostně poskládaný. Chceme nabídnout fanouškům hokejový tým, se kterým se ztotožní a budou se na něj rádi dívat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz