První školní den, první čtyři starty mladých hokejistek v extralize!

2. září 2015, 14:29

Martin Voltr

Ohrávat se v chlapeckých soutěžích je pro hokejistky tou nejlepší možnou volbou. A hned první kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu přineslo v tomto směru výbornou zprávu: Do jeho dění se totiž zapojily rovnou čtyři naděje českého ženského hokeje! Tolik souběžných startů zástupkyň něžného pohlaví ještě nejvyšší soutěž nikdy nenabídla.

Nejvýraznější stopu za sebou v úterý nechala nejmladší z nich – čtrnáctiletá Natálie Mlýnková. Její Zlín smetl Šumperk vysoko 10:0 a Mlýnková zaznamenala dvě asistence. Útočnice, která na úvodním kempu reprezentace U15 v Blansku dostala na hruď kapitánské céčko, přitom zastupuje ročník 2001 a většina jejích spoluhráčů i soupeřů je starších. To je v extralize velký unikát a skvělé znamení!

Zbývající trojice hokejistek už nastoupila díky dívčí pravidlové výjimce. Východní skupina jako by jim byla souzená, fanoušci totiž mohli na moravské půdě spatřit ještě Kláru Hymlárovou a Annu Zíkovou. Obě hrají v ženské lize hrají za Karvinou a obě už patří do kádru reprezentačního áčka, byť působí i v osmnáctce.

Zíková stála na vítězné straně barikády, její Havířov totiž otočil nepříznivý stav v Olomouci a vyhrál 3:2 v prodloužení. Naproti tomu o rok mladší Hymlárová neuspěla s Opavou na horkém ledě Vítkovic. Favorizovaný hostitel přestřílel svého soupeře 49:12 a na góly 9:0.

Čtvrtý start přišel na řadu ve skupině Střed. Dres Žďáru nad Sázavou oblékla obránkyně české osmnáctky Denisa Pytlíková, která se na nedávném kempu v Roudnici nad Labem blýskla dvěma proměněnými nájezdy proti Ruskám. Ve Žďáru s ní hraje také bratr Jaromír a oba společně mohli slavit triumf 2:0 nad Mladou Boleslaví.

První školní den tak přinesl čtyři extraligové debuty mladých hokejistek, ale do dorosteneckých kádrů by se jich určitě vešlo víc. Jen se nebát dát jim šanci.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz