První velká posila pro Prostějov! Získal střelce z Jihlavy

Jiří Fronk | Foto: lhkjestrabi.cz

24. května 2023, 13:31

Marek Hedbávný

Hodně se mluvilo o zájmu pardubického béčka, kreativní útočník Jiří Fronk však posílí jiného prvoligového účastníka: ambiciózní Prostějov, který vyhlásil útok na finále.

„Je to hráč v nejlepším věku. Dlouhodobě prokazuje skvělou výkonnost, na jeho produktivitu budeme spoléhat i my," uvedl na webu Jestřábů jejich trenér Martin Štrba.

Fronk naposledy působil v Litvínově, kde si však nevydobyl stabilní místo v sestavě (letos odehrál jen šestnáct utkání s bilancí 1+0), a tak vypomáhal na střídavých startech Jihlavě (devatenáct bodů ve 24 zápasech).

Teď si po Kadani, Českých Budějovicích, Havířově a Jihlavě vyzkouší páté prvoligové působiště. „Nejhlavnější důvod byl cíl a odhodlání týmu," vysvětluje Fronk svůj podpis v Prostějově. „Z týmu a z vedení jsem cítil největší touhu dojít co nejdále."

„Je to hráč v nejlepším věku. Dlouhodobě prokazuje skvělou výkonnost."

Devětadvacetiletý Fronk už v minulosti jasně prokázal, že v Chance lize dovede být rozdílovým hráčem: v Jihlavě kdysi v základní části nasázel 21 branek a dohromady získal 41 bodů.

„S panem Luňákem jsme byli v kontaktu už minulou sezonu, ale byl jsem pod smlouvou, takže to nedopadlo," popisuje Fronk v rozhovoru pro lhkjestrabi.cz. „Na konci minulé sezony už jsme jednali jen o podmínkách a domluvili jsme se. Měl bych se vrátit do role ofenzivního útočníka, určitě by mělo být mým úkolem přispět týmu nejvíce svou produktivitou."

Pro Jestřáby je Fronk první doposud potvrzenou posilou. Je ale jasné, že další budou velmi brzy následovat: z loňského kádru totiž zůstali pouze dva beci, celá obrana se tedy překope.

Tvořící se kádr LHK Jestřábi Prostějov

Brankáři: Jaroslav Pavelka.

Obránci: Martin Pěnčík, Aleš Poledna.

Útočníci: Vilém Burian, Petr Hašek, Jakub Illéš, Tomáš Jáchym, Tomáš Jiránek, Jan Maruna, David Ostřížek, Jan Slanina, Matouš Venkrbec, Jan Veselý, Jiří Fronk.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz