První volbou byla Kometa, přiznal Král. Proč začne sezonu v Přerově?

Foto: Petr Kotala, hc-virkovice.cz

Nejen v Tipsport extralize. Také v Chance lize se – alespoň na chvíli – objeví hráči ze zámoří. Zatím největší peckou je příchod obránce Filipa Krále do Přerova.

„Tím, že se v Americe sezona posunula, začal agent jednat, abych mohl začít v Česku," vypráví dvacetiletý bek v rozhovoru pro hokejprerov.cz, jak všechno začalo.

„Prvně jsem to řešil v Kometě, ale tam to nedopadlo," naznačil Král, který Brnu pomohl k extraligovému titulu v roce 2017. 

„Proto jsme řešili možnosti v první lize. A nejvíc připadal v úvahu právě Přerov," dodává Král, který na jaře podepsal nováčkovskou smlouvu s Torontem.

„O Přerovu mi vyprávěl agent. Navíc tady dřív hrával brácha Tadeáš, jezdíval jsem se na něj dívat. Říkal mi, jací jsou v Přerově kluci, že je tu dobrá parta. To také rozhodlo. Plus to, jak hrál Přerov v minulé sezoně," vysvětluje blanenský odchovanec, proč stráví následující týdny právě na Hané.

V průběhu podzimu se přesune zpátky za moře. Nastupovat by měl za farmu Toronta v AHL. „Ta by měla začít čtvrtého prosince, ale ještě to není úplně potvrzené. Předběžně bych měl být v Přerově minimálně do listopadu," prozrazuje na klubovém webu.

„Předběžně bych měl být v Přerově minimálně do listopadu."

Král klidně může být nejlepším obráncem v Chance lize. Svým pohybem a technikou vyčníval už jako junior, kdy párkrát nastoupil za Třebíč. Za poslední roky pochopitelně udělal další výkonnostní skok.

Čtvrteční utkání Generali Česká Cupu proti Vítkovicím odehrál v obranné dvojici s veteránem Josefem Hrabalem. To by byla hodně silná dvojka!

Sestava se ale ještě může změnit, ví to i sám Král: „Jsou tam nějaká zranění, takže uvidíme, s kým budu hrát dál. Jestli budu pokračovat s Hrabošem, nebo nastoupím s někým jiným."

Nejvíc se určitě těší na zápasy se Šumperkem, kam v létě přestoupil jeho starší bratr Tadeáš

Aktuální kádr HC ZUBR Přerov

Brankáři: Daniel Dvořák, Martin Holík, Michal Postava, Jakub Kubík, Ondřej Kacetl.

Obránci: Josef Hrabal, Mikuláš Zbořil, Jiří Krisl, Lukáš Forman, Tomáš Dřímal, Jakub Kleiner, Jiří Klimíček, Jiří Weintritt, Matyáš Gréč, Filip Král.

Útočníci: Roman Pšurný, Tomáš Doležal, Vlastimil Dostálek, Radek Číp, Darek Hejcman, Jiří Goiš, Filip Dvořák, Jan Süss, Daniel Indrák, Jaroslav Dvořák, Kamil Hajšman, Jan Štefka, Lukáš Zmeškal, Adam Hradil, Lukáš Peterka, David Dobša, Jan Fencl, Matěj Svoboda.

Foto: Larry Brunt, Spokane Chiefs Photography

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz