Ptali se ho na basket, teď dává góly v repre. Klukovský sen, září Klapka

Foto: Jan Beneš, Český hokej

14. dubna 2022, 21:02

Ondřej Mach

Na začátku ročníku válel převážně za Benátky nad Jizerou, postupně se ale usadil v sestavě Liberce a skvělými výkony si řekl až o pozvánku do národního týmu. A při druhém souboji v dresu se lvem na hrudi útočník Adam Klapka oslavil premiérovou trefu.

„Užívám si to, je to super pocit. Vlastně je to klukovský sen každého hokejisty – dát gól v nároďáku, před tolika lidmi v Česku. Jsem za to rád,“ zářil Klapka po zápase. 

Jeho chvíle přišla ve 12. minutě klání proti Německu. Rychle si vyměnil puk se Zdráhalem, ujel po křídle a... jako mazák zakončil na bližší tyč. 

„Ve vás je takový smysl, že víte, kam to máte vystřelit. Nepotřebujete o tom vůbec přemýšlet,“ povídá 21letý útočník.

Během své průlomové sezony tak dosáhl na další významnou metu. „Jsem rád, že se tohle všechno děje,“ říká skromně.

„Někdo to holt má postupně, někdo to má takhle rychle za sebou. Před sezonou bych tohle vůbec neřekl,“ krčí rameny Klapka.

„Před sezonou bych tohle vůbec neřekl.“

Co vlastně stojí za raketovým vzestupem odchovance slávistického hokeje? „Dřina,“ usměje se bez váhání. 

„Jinak to nejde popsat. Jestli to chcete hrát, tak musíte trénovat, trénovat, trénovat a věřit sám sobě. Všechno jsem dělal na sto procent a takhle se mi to vrátilo. Je to motivace do další práce,“ hlásí Klapka.

Přes dva metry vysokého habána na ledě nepřehlédnete. Ostatně své tělesné proporce dává často pocítit obráncům před brankou, do souboje s ním zkrátka jít nechcete.

„Všechno jsem dělal na sto procent a takhle se mi to vrátilo. Je to motivace do další práce.“

„Poslouchám to vždycky, když mě někdo vidí. Ptají se mě, jestli hraju basket. Ale já to beru s rezervou, na zasmání,“ vypráví mladý forvard.

„Odmalička s tím nemám moc problém. Hodně se snažím věnovat stabilitě a středu těla. S výškou kolem sportu nemám problém,“ líčí Klapka, kterého za první gól čeká také tradiční příspěvek do kasy. 

„Kustodi už mi to říkali, něco tam budu muset dát,“ pokyvuje. A co puk na památku? „Vzali mi ho spoluhráči. Já jsem se z toho vzpamatovával, co se vlastně stalo.“

Objev sezony aktuálně bojuje o splnění dalšího snu – účasti na světovém šampionátu ve Finsku. Podle svých slov ale nad nominací příliš nepřemýšlí. Koneckonců, všechno navíc už by byl jen bonus.

„Uvidím, jak se trenér rozhodne. I kdyby to nevyšlo, tak to neberu jako zklamaní. Takovou sezonu by chtěl asi každý hráč, ale určitě se budu snažit ze všech sil, že by se to třeba náhodou povedlo,“ ujišťuje Klapka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz