Reklama na hokej! Švýcaři dali Kanadě šest gólů

Foto: iihf.com

21. května 2022, 17:55

Marek Hedbávný

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Švýcaři ovládli přímý souboj o průběžné první místo v helsinské skupině. Před parádní kulisou nasázeli Kanadě šest gólů, prosadilo se šest různých střelců.

Souboj prvního týmu s druhým.

Souboj velkých hvězd: Thomas Chabot, Pierre-Luc Dubois, Matthew Barzal na jedné straně, Nico Hischier a Timo Meier na druhé.

V Helsinkách konečně zavládla atmosféra, která se sluší k mistrovství světa. Švýcaři těžili z ohromné podpory od svých fanoušků a potěšili je hned šesti góly.

Švýcaři ukázali velkou vnitřní sílu: třikrát prohrávali, pokaždé se jim ale povedlo rychle srovnat. Ve druhé třetině je potom poprvé poslal do vedení Nico Hischier – Švýcaři na rozdíl od Kanady o náskok nepřišli, ba naopak ho navyšovali. 


Skórovalo hned pět zámořských posil: obránci Dean Kukan s Jonasem Siegenthalerem a útočníci Nico Hischier, Pius Suter a Timo Meier.

Švýcarsko na turnaji dosud neztratilo ani bod. V závěru je čeká dvojboj s Německem a Francií. Uhájí první místo v tabulce?

KANADA – ŠVÝCARSKO 3:6 (3:3, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Johnson (Barzal, Graves), 15. Lowry, 20. Batherson (Barzal) – 13. Fora (Meier, Kurashev), 16. Kukan (Hischier, Corvi), 20. Siegenthaler (Suter, Malgin), 27. Hischier (Kukan), 44. Suter (Malgin, Simion), 59. Meier.
Rozhodčí: Heikkinen (Finsko), Öhlund (Švédsko) – Davis (USA), Špůr (Česko).
Vyloučení: 4:3.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 25:27.
Diváci: 5 876 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Adam Lowry – Dean Kukan.
Kanada: Thompson – Whitecloud, Chabot, Severson, Sanheim, Graves, Holden, Mayo – Roy, Dubois, Cozens – Anderson, Lowry, Sillinger – Batherson, Barzal, Johnson – Geekie, Mercer, Comtois – O'Dell. Trenér: Julien.
Švýcarsko: Genoni – Kukan, Siegenthaler, Fora, Moser, Glauser, Geisser, Egli – Kurashev, Hischier, Meier – Simion, Malgin, Suter – Ambühl, Corvi, Herzog – Thürkauf, Bertschy, Scherwey – Riat. Trenér: Fischer.

» Tabulka skupiny A

Další program mistrovství světa

Sobota 21. května:
19:20 Itálie – Slovensko (skupina A, Helsinky)
19:20 Norsko – Česko (skupina B, Tampere)

Neděle 22. května:
15:20 Kazachstán – Německo (skupina A, Helsinky)
15:20 Velká Británie – Lotyšsko (skupina B, Tampere)
19:20 Švýcarsko – Francie (skupina A, Helsinky)
19:20 Švédsko – Norsko (skupina B, Tampere)

Pondělí 23. května:
15:20 Kazachstán – Itálie (skupina A, Helsinky)
15:20 USA – Česko (skupina B, Tampere)
19:20 Kanada – Dánsko (skupina A, Helsinky)
19:20 Rakousko – Velká Británie (skupina B, Tampere)

Úterý 24. května:
11:20 Německo – Švýcarsko (skupina A, Helsinky)
11:20 Švédsko – Lotyšsko (skupina B, Tampere)
15:20 Slovensko – Dánsko (skupina A, Helsinky)
15:20 USA – Norsko (skupina B, Tampere)
19:20 Kanada – Francie (skupina A, Helsinky)
19:20 Finsko – Česko (skupina B, Tampere)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz