Rekordman se loučil v Plzni po boku dcerky. Byl jsem dojatý, přiznává Kratěna

Foto: facebook.com/hcplzen1929

18. září 2019, 10:33

Jan Šimek

Bylo to stylové loučení. Loučení, které si zasloužila legenda jeho formátu. Pro Ondřeje Kratěnu si Plzeň, v níž strávil dlouhých osm sezon, připravila povedenou rozlučku a extraligovému rekordmanovi se při ní dojetím leskly oči.

Dvaačtyřicetiletý borec sehrál v nejvyšší soutěži neuvěřitelných 1163 utkání, ve kterých vstřelil 340 branek a na dalších 440 jich nahrál. Odchovanec olomouckého hokeje si kromě mateřského klubu hrával také za Vsetín či Spartu a posledních osm let bojoval za plzeňské indiány.

Právě s Plzní oslavil svůj poslední mistrovský titul, kterých získal v extralize celkem osm. Tři tituly vyhrál se Vsetínem, čtyřikrát byl první se Spartou. Ve sbírce má i finský titul z angažmá v Kärpätu Oulu. V reprezentaci dosáhl na mistrovství světa v roce 1997 na bronzovou medaili.

„Když se za pár let budu ohlížet za svou kariérou, budu vzpomínat na kluky v šatně a na to, jak je hokej nádherný sport a život kolem něj fantastický. Ale kolik mám medailí a titulů? O tom to není,“ říkal Ondřej Kratěna v dubnu, kdy oznámil konec své bohaté kariéry.

Před utkáním s Litvínovem mu plzeňský klub připravil povedený ceremoniál, při němž mu Martin Straka předal památeční dres. Na kostce běžely vzkazy Kratěnových blízkých i bývalých spoluhráčů.

„Přiznám se, že jsem byl chvilkami opravdu dojatý. Bylo to moc hezké rozloučení. Věděl jsem, že přijedu a budu házet buly, ale co přesně se bude dít, to jsem nevěděl. O to hezčí to bylo. Bylo to krásné, fanoušci byli úžasní. Moc děkuji,“ hlásí Ondřej Kratěna v pořadu Hokej den poté.

Plzeňští příznivci si pro něj připravili parádní choreografii a čestné úvodní buly za Kratěnu vhodila jeho dcerka. „Zasloužila si to. Anička byla jedním z hlavních z důvodů, proč jsem poslední roky hrál,“ vyznal se někdejší obávaný útočník.

A je jeho konec opravdu definitivní? „Vážím si celé kariéry od začátku do konce. Bylo to skvělé, moc jsem si to užil. Své jsem si odehrál a teď klukům už budu jen fandit. Věřím, že budou hrát krásný hokej,“ dodává v rozhovoru pro Českou televizi.

Foto: facebook.com/hcplzen1929

Foto: facebook.com/hcplzen1929

Foto: Petr Frýba, hcskoda.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz