Řepík: Konečně výhra! O to sladší, že proti Brnu. Na Peking nemyslí

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

Osm zápasů a dost. Pražská Sparta v pikantním souboji na ledě Komety protrhla svou nepříznivou šňůru proher a opět zapsala do tabulky tři body. Utkání na hřišti odvěkého rivala zlomila v polovině duelu, kdy rychle odpověděla na vyrovnání soupeře, a od té chvíle ho měla ve svých rukou.

V Brně jste po osmi prohrách v řadě konečně zabrali. Jak velká úleva to byla?
Samozřejmě jsme rádi, že jsme konečně protrhnuli tu šňůru proher, kterou jsme měli. O to sladší za nás, že zrovna v takhle velkém zápase proti Brnu. A hlavně před reprepauzou, protože teď do ní můžeme jít v uvozovkách s čistou hlavou. Bude v kabině lepší nálada a bude se lépe trénovat.

Jak moc vám pomohly posily na ledě i na střídačce?
Max Matuškin hrál výborně. Je vidět, že je to ofenzivní bek. Strašně nám pomáhal, obzvlášť v přesilovkách, kde ukazoval, že má dobrou střelu a umí to dobře rozhodit. V tomhle nám určitě pomohl. Trenér s námi tady byl už de facto minulý rok, pro mě to nebylo nic nového. Jsme rádi, že se do klubu vrátil. Zase neměl tolik času na to, aby extra měnil taktiku, ale to přijde podle mě teď v pauze. Některé věci určitě ještě potřebujeme zlepšit.

Čím nejvíc podle vás přispěl kouč Miloslav Hořava?
Přispěl klidem a něco málo si k tomu řekl. Spíš ale vše pozoroval na trénincích a chce si o všem udělat svůj obrázek. O tom, kde nás tlačí bota a co v budoucích dnech můžeme zlepšit.

Ve druhé části vás Kometa přehrála, dokázala vyrovnat, ale vy jste hned skórovali znovu. Rozhodující moment utkání?
Mačkali nás prvních deset dvanáct minut, my jsme jenom vyhazovali, naopak soupeř to rychle otáčel a dostával se do velkých šancí. Srovnali na 2:2, ale třetí gól byl z naší strany klíčový. Jednak byl vítězný, ale hlavně proto, že přišel hned po vyrovnání Komety. To nám hodně pomohlo.

Soustředili jste se před třetí částí na to, abyste náskok skutečně udrželi?
Tentokrát jsme se o tom extra moc nebavili. Všichni jsme věděli, co pro vítězství musíme udělat a že si rozhodně nemůžeme dovolit takhle dobře rozehraný zápas ztratit.

„Max Matuškin hrál výborně. Je vidět, že je to ofenzivní bek."

Přidali jste gól na 4:2 a utkání dohráli v klidu, souhlasíte?
Už jsme trošičku byli poučení z toho, co se nám stalo, a bránili jsme dobře střední pásmo, nikde jsme nepropadali a dobře vyhazovali puky. Kometě se těžko dostávalo do třetiny, u nás v pásmu jsme si to uhráli. Bylo to hlavně o poučení z předešlých zápasů.

Věříte, že vás podobné utkání nakopne do zápasů po pauze a zase se budete prát o nejvyšší příčky?
Teď nekoukáme na špici tabulky, i když bychom tam samozřejmě chtěli být. Musíme se zvednout, vyhrát pár zápasů po sobě. Vrátí se nám zranění hráči, což bude dobře, protože půjde o zkušené hráče, kteří tomu rozhodně pomůžou. Doufám, že kluci dobře potrénují, naladíme se a začneme vyhrávat.

Jak se vy osobně těšíte na reprezentaci? Berete to jako možnost zabojovat o olympiádu?
Jedu reprezentovat s radostí a vždycky jsem rád reprezentoval. Jestli budu mít nějakou šanci na Peking, to se uvidí. To je otázka na trenéry. Udělám maximum, budu se snažit hrát co nejlepší hokej, abych hrál dobře a hlavně pomohl k nějakému výsledku. Na Peking teď nekoukám.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz