Repre posílí Špaček, ale hlásí další omluvenky! Malík a Lenc nedorazí

Foto: Markéta Křížová

25. dubna 2022, 19:15

Adam Bagar

Soupisku národního týmu pro blížící se České hry v Ostravě doplní útočník Michael Špaček! Naopak k mužstvu se nepřipojí zraněný brankář Nick Malík, kterého tak nahradí Štěpán Lukeš, a taktéž z důvodu zranění opustil tým i forvard David Cienciala.

Článek je aktualizován.

Michael Špaček má za sebou zdařilou premiérovou sezonu v nejvyšší švédské soutěži, v barvách Frölundy se v 57 zápasech blýskl 50 body za 11 branek a 39 nahrávek. 25letý útočník, který startoval na olympiádě v Pekingu i MS v Rize po sobotním vypadnutí z play off přiletí do Česka nejbližším možným spojem a trenérům se bude v Ostravě hlásit už v úterý nebo ve středu.

Jeho klubový parťák Radan Lenc se z přípravy omluvil z rodinných důvodů. „Radan očekává v nejbližších týdnech narození druhého potomka a chce být z přirozených důvodů po boku své manželky. Moc ho mrzí, že se k nám tentokrát nemůže připojit, protože jindy v minulosti vždy velmi rád svou zemi reprezentoval,“ uvedl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Druhý přípravný duel české hokejové reprezentace na Slovensku nedohrál z důvodu zranění v dolní polovině těla útočník David Cienciala. S trenéry se po zápase domluvil, že se uvidí, jak bude zranění reagovat po dni volna. V průběhu pondělí se pak pardubický útočník s vedením reprezentace dohodl, že kvůli tomuto zranění v letošní přípravě na MS nebude pokračovat.

Do přípravy národního týmu se nakonec nezapojí ani brankář finského týmu KooKoo Nick Malík. 19letý gólman se trenérům a generálnímu manažerovi české reprezentace omluvil kvůli zranění kolene, které si obnovil v nedělním zápase finské nejvyšší soutěže o třetí místo.

„S Nickem jsme minulý týden několikrát mluvili. Řekl, že měl během sezony problém s kolenem, ale že už se cítí dobře a potvrdil nám, že se před Českými hrami zapojí do přípravy národního týmu. Dnes se ale našemu trenérovi brankářů Zdeňkovi Orctovi ozval Nick s informací, že během posledního zápasu sezony ve Finsku si problém s kolenem obnovil, že zápas dochytal s velkými obtížemi, a tudíž se aktuálně necítí stoprocentně připraven zapojit se do přípravy před světovým šampionátem,“ vysvětlil situaci Nedvěd.

Místo Malíka bude v přípravě pokračovat brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš. „Pro všechny případy jsme Štěpána na tuto variantu předpřipravili, k týmu se připojí zase v úterý v Ostravě stejně jako ostatní nominovaní hráči,“ doplnil Nedvěd.

Česká hokejová reprezentace pod vedením trenéra Kariho Jalonena a asistentů Libora Zábranského s Martinem Eratem pokračuje v přípravě na MS 2022 Českými hokejovými hrami v Ostravě. Na programu má ve čtvrtek zápas s Finskem, o dva později se utká se Švédskem a v neděli vyzve Rakousko. Fanoušci mohou zakoupit vstupenky na domácí turnaj EHT zde.

Soupiska Česka pro kemp v Ostravě

Brankáři:
Petr Kváča 
(Bílí Tygři Liberec), Štěpán Lukeš (HC Energie Karlovy Vary), Marek Langhamer (Ilves, Finsko).

Obránci:
Jan Ščotka (JYP Jyväskylä, Finsko), Michal Jordán (Amur Chabarovsk, KHL), Vojtěch Budík, Lukáš Kaňák, David Jiříček (všichni HC Škoda Plzeň), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk, KHL), David Sklenička (Kärpät Oulu, Finsko), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva, KHL), Richard Nedomlel (Mountfield HK), Libor Šulák (Örebro, Švédsko).

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik
 (všichni HC Energie Karlovy Vary), Petr Holík (HC Kometa Brno), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Patrik Zdráhal (HC VERVA Litvínov), Petr Fridrich (HC VÍTKOVICE RIDERA), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Adam Klapka (Bílí Tygři Liberec), Jiří Smejkal (Lahti, Finsko), Pavel Kousal (BK Mladá Boleslav), Roman Červenka (Rapperswil-Jona Lakers, Švýcarsko), Matěj Stránský (Davos, Švýcarsko), Michael Špaček (Frölunda HC, Švédsko), David Krejčí (HC Olomouc) – hrát zatím nemá.

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd
Manažer týmu: Jan Černý
Hlavní trenér: Kari Jalonen
Asistenti trenéra: Libor Zábranský a Martin Erat
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenéři: Kalle Kaskinen a Jiří Horáček
Videotechnik: Denis Havel
Kondiční trenér: Dominik Kodras
Fyzioterapeuti: Adam Havel a Radovan Sakaláš
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Šulan a Oldřich Kopecký
Media manažer: Ondřej Kalát

Další program české reprezentace před MS

České hokejové hry v Ostravě:
28. dubna od 17:30 Finsko – Česko
30. dubna od 16:00 Česko – Švédsko
1. května od 16:00 Česko – Rakousko

Vstupenky zakoupíte zde »

Švédské hokejové hry ve Stockholmu:
5. května od 19:00 Česko – Švédsko
7. května od 12:00 Finsko – Česko
8. května od 12:00 Švýcarsko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz