Reprezentace Polska v české soutěži. Rozjela se i Liga juniorů

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Vedle nejlepších juniorských týmů vyjeli o víkendu do boje poprvé i účastníci Ligy juniorů, tedy třetí nejvyšší soutěže. Které kluby se do ní zapojily a jak vypadá formát soutěže?

Ligy juniorů (už bez výrazu „regionální“) se v nové sezoně účastní 63 týmů, které bojují o postup do extraligy juniorů. Ten ale získá pouze jeden nejlepší tým, jenž projde sítem tří hracích částí.

V té první jsou týmy rozděleny do jedenácti skupin A–K po čtyřech až osmi, kde se každý utká s každým dvakrát. Z početně nejsilnějších skupin postoupí do nadstavbové části čtyři celky, z těch méně silných tři, či jen dva. Nadstavbu bude tvořit čtveřice skupin L, M, N,O po sedmi až osmi týmech. Ostatní týmy čeká fáze o umístění v pětici skupin P, R, S, T, U po šesti až osmi účastnících.

Ve druhé části se všichni utkají čtyřkolově, jen ve skupinách P a R tříkolově. Po všechny ale platí, že body získané v úvodní části si do dalších bojů nepřenášejí. A stejně tak ani do závěrečné skupiny o postup do ELJ.

Ta se bude stejně jako v minulé sezoně týkat pouze vítězů nadstavbových skupin. Čtveřice mužstev bude v kvalifikaci bojovat dvoukolově každé s každým a vítěz získá právo účasti v extralize juniorů pro sezonu 2020/21.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Všechny zápasy se hrají tříbodovým systémem, v případě nerozhodného výsledku následují přímo samostatné nájezdy. Perličkou soutěže je účast reprezentačního družstva Polska do osmnácti let ve skupině K po boku týmů z Moravskoslezského kraje.

Úvodní bitvy nového ročníku se rozjely už v pátek 6. září. Zmiňovaní Poláci si vedli výborně a vyhráli oba zápasy s celkovým skóre 18:1, přes deset nastřílených gólů v jednom utkání se dostali také mladíci Hvězdy Praha, Kroměříže, Boskovic, Berouna a B-týmu Plzně.

V Lize juniorů mají svou oficiální zálohu ještě kluby Karlových Varů a Liberce. Pro „béčka“ neplatí v otázce postupu žádná omezení, neboť jejich A-týmy v extralize juniorů nehrají.

Výsledkový servis z nižších mládežnických soutěží letos přešel pod webové stránky jednotlivých krajských svazů, které příslušné skupiny řídí. Díky elektronickému zpracování je u každého zápasu premiérově k dispozici i evidence branek, nahrávek a vyloučení.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Skupiny Ligy juniorů

Skupina A (řídící svaz: Ústecký »)

SK Kadaň, HC Děčín, Mostečtí Lvi, HC Draci Bílína, HC Stadion Litoměřice, HC Energie Karlovy Vary "B", HC Slovan Louny, HC Tygři Klášterec nad Ohří

Skupina B (řídící svaz: Plzeňský »)

HC Škoda Plzeň "B", HC Spartak Žebrák, HC Rokycany, HC Berounští Medvědi, HC Meteor Třemošná, HC Příbram

Skupina C (řídící svaz: Pražský »)

HC Hvězda Praha, HC Smíchov 1913, HC Letci Letňany, SK Černošice, HC Junior Mělník, Pracovní zálohy Kladno

Skupina D (řídící svaz: Pražský »)

HC Slavoj Velké Popovice, HC Benátky nad Jizerou, HC Poděbrady, SC Kolín, SK Sršni Kutná Hora

Skupina E (řídící svaz: Liberecký »)

HC Krkonoše, HC Nová Paka, HC Frýdlant, Bílí Tygři Liberec "B"

Skupina F (řídící svaz: Královéhradecký »)

HC Náchod, Stadion Nový Bydžov, HCM Jaroměř, HC Opočno, SK Třebechovice pod Orebem

Skupina G (řídící svaz: Pardubický »)

TJ Lanškroun, Slovan Moravská Třebová, HC Hlinsko, HC Spartak Polička, Lokomotiva Česká Třebová

Skupina H (řídící svaz: Vysočina »)

HC Světlá nad Sázavou, Vajgar Jindřichův Hradec, HHK Velké Meziříčí, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Chotěboř

Skupina I (řídící svaz: Jihočeský »)

HC Strakonice, HC DDM České Budějovice, HC Tábor, Slavoj Český Krumlov, Spartak Soběslav

Skupina J (řídící svaz: Zlínský »)

SHKM Hodonín, HC Lvi Břeclav, VSK Technika Brno, HK Kroměříž, HC Boskovice, HC Spartak Uherský Brod, SK Prostějov 1913

Skupina K (řídící svaz: Zlínský »)

HC Černí Vlci, HC Vlci Český Těšín, HC Frýdek-Místek, HC Orlová, Hokejový klub Opava, SK Karviná, Polsko U18

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz