Reprezentanti a hokejový svaz pomohou jižní Moravě, pošlou milion korun

25. června 2021, 12:43

Marek Hedbávný

Krásné gesto! Hokejoví reprezentanti pošlou významnou část svých odměn za účast na nedávném mistrovství světa na dobročinné účely: zapojí se do sbírky na obnovu obcí, které ve čtvrtek večer na Břeclavsku zasáhlo tornádo.

Celkově půjde o pomoc ve výši jednoho milionu korun. Do sbírky přispěli nejen hráči, ale také členové realizačního týmu a samotný hokejový svaz. 

„Chci poděkovat kapitánovi Janu Kovářovi, který nás dnes ráno kontaktoval s tím, že se hráči vzdají ve prospěch postižených obcí významné části odměn z mistrovství světa, a abychom tyto prostředky poslali na jejich účty,“ uvedl v tiskové zprávě prezident Českého hokeje Tomáš Král.

„K iniciativě se ještě v průběhu dopoledne připojili i členové realizačního týmu. Další podporu pošleme z prostředků Českého hokeje, takže celková pomoc dosáhne milionu korun,“ dodal Král.

„Chci poděkovat kapitánovi Janu Kovářovi, který nás dnes ráno kontaktoval."

Ničivé tornádo, které nemá v historii českého národa obdoby, srovnalo se zemí sedm obcí na jižní Moravě. Přírodní katastrofa si vyžádala stamilionové škody a bohužel i ztráty na životech a mnoho zraněných.

Český národ se semknul a během krátké doby vybral desítky miliónů. Do finanční sbírky se zapojila i řada hokejových klubů, přispěl třeba prvoligový Přerov a Sparta pořádá benefiční dražbu dresů. Vítkovice posílají 50 tisíc korun a už zmíněný hokejový svaz spolu s reprezentanty rovný milion.

Kdokoliv pak může pomoct formou DMS přes některou z charitativních organizací: Nadaci Via, Člověka v tísni nebo Diecézní charitu Brno.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz