Restart budějovické mládeže! Nedorost přivedl Skuhrovce, Vrbatu a další

Radim Skuhrovec | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Dalším z klubů, které by za posledními roky chtěly udělat tlustou čáru a vstoupit do nové mládežnické éry, jsou České Budějovice. Naděje Motoru bude trénovat celá řada čerstvých tváří.

Všechny změny spustilo listopadové zvolení Martina Hanzala do čela správní rady mládežnického oddílu. Se startem letní přípravy na novou sezonu oznámil klub obří personální třesk, na jehož konci má stát větší počet vychovaných mládežníků pro budějovický A-tým a obecně pro velký hokej.

Novým manažerem mládeže se už s předstihem stal Václav Nedorost, jenž po konci v Mladé Boleslavi působil u reprezentační osmnáctky. Jako manažer s ní absolvoval i uplynulé mistrovství světa.

Václav Nedorost

Václav Nedorost | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Od únorového uvedení do funkce se Nedorost „postaral“ o to, že u akademických celků Motoru téměř nezůstal kámen na kameni.

Na střídačce juniorky skončili Karel Herr a Jan Trummer starší, jež přitom stoprocentně naplnili cíl a dovedl tým zpět do extraligy.

„Respektujeme to. Na začátku jsme se s tím museli sžít, ale potom jsme na to ani nemysleli. Jediný úkol byl dotáhnout Motor do extraligy, což se povedlo – snad se nám to vrátí někde jinde,“ řekl Herr v dubnovém hodnotícím rozhovoru po postupových oslavách.

Nejstarší mládežnický celek povede Radim Skuhrovec, jehož dosavadní trenérská kariéra byla spojena s mateřským Litvínovem, prvoligovými Litoměřicemi a rovněž národním týmem do osmnácti let.

Asistovat mu budou Arpád Györi s Jindřichem Kotrlou, kteří to naopak na jihu Čech dobře znají.

Arpád Györi

Arpád Györi | Foto: Martin Voltr

Györi hrál v Budějovicích v devadesátých letech, kariéru později končil v Táboře, kde následně trénoval A-tým a v poslední sezoně úspěšně zachráněný dorost. Kotrla pamatuje především éru Mountfieldu, mihnul se i v Písku a poslední ostré soutěžní zápasy hrál v Jindřichově Hradci. Se Skuhrovcem hokejově vyrůstal v Litvínově, tamtéž sbíral i první trenérské zkušenosti.

Štáb Milana Dančišina u dorostu střídá trio v čele s Davidem Vrbatou. Ten se stejně jako Nedorost během uplynulé sezony rozloučil v Mladé Boleslavi, kde byl nejprve asistentem a posléze hlavním trenérem dorostenců.

David Vrbata

David Vrbata | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Také zde platí, že noví asistenti mají silný vztah k regionu i samotné jihočeské metropoli. Odchovanec Zdeněk Kutlák se přes Budějovice dostal do NHL, ještě před pěti lety pak vedl prvoligový Motor jako kapitán. Aktivní kariéru ukončil loni, následně asistoval na střídačce druholigového Tábora.

Druhý asistent Vladimír Caldr se řadí k velkým klubovým legendám, dres stříbrného medailisty z olympiády 1984 visí pod stropem Budvar arény. Caldr už v Budějovicích dlouhá léta trénoval áčko i mládežníky.

Novinkou je zrušení B-týmu budějovického dorostu, který končí zejména z ekonomických důvodů.

Zdeněk Kutlák

Zdeněk Kutlák | Foto: Petr Kraus, Hokejové foto – Petr Kraus

Deváťáky povede Filip Turek, který se tak posouvá s ročníkem 2009 o kategorii výš. Asistovat mu budou František Čech a zmiňovaný Kutlák. U svého ročníku zůstává i trenér osmáků Zdeněk Šperger, jenž bude mít po ruce Györiho a také Ladislava Koldu.

Zbývající žákovské kategorie budou mít na starosti Lukáš Chaloupka, nově příchozí ze Slavie Adam Tomášek a David Matějka.

„Netroufal bych si hodnotit práci bývalých trenérů, protože jsem v klubu nebyl. A také to není tak, že bych měnil trenéry kvůli jejich špatné práci. Sám na sobě však mám vyzkoušené, jak se mi dobře pracovalo v Boleslavi, když jsem tam neznal prostředí a vzájemné vazby,“ uvedl Nedorost v dubnovém rozhovoru pro Deník.

„Proto jsem chtěl i sem přivést lidi, kteří nejsou s budějovickým hokejem spjatí a budou mít čistou hlavu. Bude rovné prostředí a každý dostane to, co si zaslouží,“ slíbil.

Martin Hanzal

Martin Hanzal | Foto: Kateřina Kundertová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz